15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Pregătiri pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Câte locuri sunt disponibile în Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău

Părinţii care trebuie să îşi trimită din toamna prichindeii la şcoală au început să analizeze listele cu locuri disponibile. Păşcănenii pot opta în funcţie de apropierea de casă sau de locul de muncă pentru unul dintre cele 240 de locuri alocate şcolilor din municipiu. În suburbii sunt aşteptaţi din toamna 65 de elevi în clasele pregătitoare.

La Târgu Frumos sunt disponibile 140 de locuri la clasa pregătitoare, iar la Hîrlău şi Pârcovaci 145.

Pe lângă cerere, certificat de naştere sau adeverinţă de la medicul de familie privind starea de sănătate a copilului părinţii trebuie să ataşeze la dosar şi o evaluare psihosomatică la un centru desemnat de Inspectoratul Şcolar Judeţean. În Paşcani examenul psihologic se face la Şcoala Gimnazială Iordache Cantacuzino, începând de astăzi 23 februarie.

Copii care nu împlinesc 6 ani până la începerea şcolii pot fi înscrişi în clasa pregătitoare doar dacă trec evaluarea psihosomatică. De asemenea, prichindeii care au împlinit 6 ani dar părinţii decid să îi mai lase la grupa pregătitoare trebuie să obţină un aviz psihologic.

Menţionăm că părinţii pot opta pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare atât online pe site-ul pus la dispoziţie cât şi la secretariatul unităţii de învăţământ. Înscrierile pentru anul şcolar 2016-2017 se vor desfăşura în perioada 29 februarie – 18 martie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow