19.2 C
Paşcani
luni, iunie 21, 2021
19.2 C
Paşcani
luni, iunie 21, 2021
Array

Pregătiri pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Câte locuri sunt disponibile în Pașcani, Târgu Frumos și Hîrlău

Ultimele știri

Părinţii care trebuie să îşi trimită din toamna prichindeii la şcoală au început să analizeze listele cu locuri disponibile. Păşcănenii pot opta în funcţie de apropierea de casă sau de locul de muncă pentru unul dintre cele 240 de locuri alocate şcolilor din municipiu. În suburbii sunt aşteptaţi din toamna 65 de elevi în clasele pregătitoare.

La Târgu Frumos sunt disponibile 140 de locuri la clasa pregătitoare, iar la Hîrlău şi Pârcovaci 145.

Pe lângă cerere, certificat de naştere sau adeverinţă de la medicul de familie privind starea de sănătate a copilului părinţii trebuie să ataşeze la dosar şi o evaluare psihosomatică la un centru desemnat de Inspectoratul Şcolar Judeţean. În Paşcani examenul psihologic se face la Şcoala Gimnazială Iordache Cantacuzino, începând de astăzi 23 februarie.

Copii care nu împlinesc 6 ani până la începerea şcolii pot fi înscrişi în clasa pregătitoare doar dacă trec evaluarea psihosomatică. De asemenea, prichindeii care au împlinit 6 ani dar părinţii decid să îi mai lase la grupa pregătitoare trebuie să obţină un aviz psihologic.

Menţionăm că părinţii pot opta pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare atât online pe site-ul pus la dispoziţie cât şi la secretariatul unităţii de învăţământ. Înscrierile pentru anul şcolar 2016-2017 se vor desfăşura în perioada 29 februarie – 18 martie.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
19.2 ° C
21.1 °
17.8 °
96 %
2.3kmh
34 %
lun
25 °
mar
28 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI