More

  Pregătiri pentru începerea școlii la Heleșteni și Tătăruși

  Array

  Pregătiri pe ultima sută de metri pentru începutul unui nou an şcolar în două comune de lângă Paşcani. Administraţiile locale din Heleșteni şi Tătăruși au asigurat reparaţiile curente la şcolile din subordine, combustibilul pentru încălzit pe perioada iernii şi au pregătit microbuzele care să îi ducă pe elevi la ore. Mai mult decât atât, edilii vin şi cu noutăţi la capitolul investiţii în educaţie.

  De exemplu, la Heleșteni, cei aproximativ 200 de şcolari din Oboroceni vor învaţa într-o clădire nouă, modernă şi utilată la standarde europene. Proiectul “Extindere şi modernizare şcoală” început în toamna anului trecut este aproape de a fi finalizat şi începând cu 12 septembrie îşi va deschide porţile.

  Noua şcoală dispune de 8 săli de clasa încăpătoare, două laboratoare, 4 băi, birouri şi două cancelarii. Valoarea investiţiei este de aproximativ 1,8 milioane lei finanţat de Ministerul Dezvoltării şi cofinanţat din bugetul local. În această sumă nu este inclus şi mobilierul.

  Pregătiri pentru un nou an şcolar sunt şi în Tătăruși. În unităţile de învăţământ s-a făcut curăţenie de vară, reparaţii, iar maşinile au fost pregătite să îi transporte pe elevi.

  La festivitatea de început de an şcolar, edilul local are şi o surpriză pentru elevi, un anunţ îmbucurător pentru cei mici dar şi pentru părinţi: se pregăteşte o nouă investiţie pentru comunitate. Este vorba despre un After School unde 40 de elevi din clasele primare vor putea rămâne după ore să mănânce şi să îşi facă temele. Proiectul ce urmează să fie construit în centrul comunei este finanţat integral de Uniunea Europeană, iar administraţia locală va asigura utilităţile.

  Reamintim că în această perioadă se fac pregătiri pentru un nou an şcolar şi la unităţile de învăţământ din Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău. În acest an şcoala va începe luni, 12 septembrie cu o festivitate de deschidere.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI