16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Pregătiri pentru începerea anului şcolar, la Paşcani

Pregătiri intense pentru începerea noului an şcolar. Mai sunt două săptămâni până când elevii vor intra din nou la cursuri, iar unele unităţi de învăţământ din municipiul Paşcani au făcut, nu doar curăţenie, ci şi renovări şi dotări. Toate şcolile din oraş şi suburbii au autorizaţie de funcţionare, iar directorii spun că sunt în grafic cu igienizările, reparaţiile curente sau achiziţiile de material didactic.

Pe 11 septembrie începe noul an şcolar, iar unităţile de învăţământ din municipiul Paşcani şi suburbii se pregătesc pentru a primi elevii. Un exemplu, este Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu”, unde se lucrează cu spor la renovări. Se modernizează holul de la parterul instituţiei şi s-au schimbat o parte din uşile de la sălile de clasa.
La corpul B a fost schimbată o parte din tâmplărie, iar laboratorul de informatică va fi reamenajat.
De asemenea, grupul sanitar de la fete va fi făcut conform standardelor europene cu ajutorul unei sponsorizări, potrivit celor spuse de directoarea unităţii de învăţământ, Genoveva Şerban.

O mare parte din lucrări au fost făcute şi cu banii primiţi de la administraţia locală din oraş. Toate aceste modernizări vor fi gata până pe 11 septembrie, susţine conducerea şcolii.
Şi în suburbii, anul şcolar este aşteptat cu temele la zi. Directoarea, Mariana Adavidoaiei, spune că unităţile de învăţământ din Lunca şi Blăgeşti au autorizaţie de funcţionare şi sunt în grafic cu lucrările de igienizare.
Reprezentanţii administraţiei locale au precizat că finanţările pentru şcoli au fost acordate în decembrie 2016, pentru un an de zile.

Menţionăm că anul şcolar 2017-2018 începe pe 11 septembrie, se termină pe 8 iunie şi are 35 de săptămâni de cursuri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow