A venit iarna! Temperatura aerului a scazut simțitor si totodata au aparut si primele precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. La Pascani, administratia locala a anuntat ca este pregatita pentru sezonul rece si ca la prima ninsoare s-a intervenit deja cu sararita din dotare pe strazile care fac legatura dintre zona Deal si zona Vale a orasului.

Si pe drumurile nationale din zona Moldovei, circulatia se desfasoara in conditii favorabile.Direcția Regională de Drumuri și Poduri  Iași anunta ca  este în grafic cu pregătirile pentru întâmpinarea sezonului de iarnă.

Chiar daca stratul de zapada nu a fost unul consistent,  odata cu primii fulgi au fost luate cu asalt vulcanizarile si service-urile auto. Cei care nu si-au echipat masina din timp cu anvelope de iarna s-au grabit sa o faca pe ultima suta de metri.

Specialistii le reamintesc soferilor ca pe langa cauciucurile de iarna, trebuie acordata atentie si altor elemente. Spre exemplu, inainte de a pleca la drum cu masina trebuie verificat sistemul de franare, lichidul de parbriz sau antigelul.

Le reamintim soferilor, potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.  In cazul în care se deplasează pe asemenea drumuri fără anvelope de iarnă, șoferii riscă amenzi între 1.305 de lei și 2.900 de lei. De asemenea, pe lângă amendă, se poate dispune reținerea certificatului de înmatriculare sau oricare dovada înlocuitoare a acestuia.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider