Primarii din judetul Iasi au fost marti, 6 noiembrie, la Prefectura Iasi, pentru a discuta despre pregatirile pentru sezonul rece si nu numai. S-a discutat si despre ajutoarele pentru incalzire si situația planurilor de amenajament pastoral în județul Iași.

„Astăzi a avut loc la Instituția Prefectului – județul Iași o întâlnire la care au fost invitați toți primarii din județ. Am organizat această întâlnire pentru a discuta în primul rând despre pregătirile pentru sezonul rece, dar și despre alte situații punctuale prezentate de mai multe instituții deconcentrate. Astfel, pe ordinea de zi au fost subiecte precum:

1. Pregătirea pentru sezonul rece 2018-2019 – punerea în aplicare a măsurilor necesare preîntâmpinării/gestionarii unor situații de urgență specifice sezonului rece.
2. Acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței conform O.U.G. nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare.
3. Asigurarea cu lemne de foc pe perioada sezonului rece.
4. Situația planurilor de amenajament pastoral în județul Iași.

Temele au fost prezentate de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași, ai Direcției Silvice Iași, ai Gărzii Forestiere Suceava, ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Iași, ai Direcției Județene pentru Agricultură.

În ceea ce privește pregătirile pentru iarnă, am insistat ca fiecare primărie să știe clar pe ce utilaje se poate baza pentru lucrările de deszăpezire, aceste utilaje să fie în stare de funcționare optimă, iar stocurile de material antiderapant să fie suficient. Am solicitat ca autoritățile locale să acorde o atenție sporită pentru persoanele în vârstă, pentru femeile însărcinate și persoanele care au nevoie de dializă. Foarte importantă va fi comunicarea urgentă a oricărei probleme generate de iarnă, pentru a fi gestionată și rezolvată într-un timp cât mai scurt” a precizat prefectul Marian Serbescu, pe pagina de Facebook.

Slider