More

  Pregătiri pentru hramul Cuvioasei la Pașcani. Părintele Olaru vă invită la biserică Sfânta Vineri

  Array

  Pregătiri pentru hramul Cuvioasei la Pașcani. Părintele Olaru vă invită la biserică Sfânta Vineri

  Pregătiri pentru hramul bisericii Sfânta Vineri din Paşcani. Astăzi, zeci de credincioşi erau în biserica şi în curtea lăcaşului de cult pentru a pune la punct ultimele detalii de organizare pentru ziua cea mare, de hram. Slujbele încep din această seară unde sunt aşteptaţi sute de preoţi şi credincioşi. Pentru mâine, de ziua Cuvioasei Parascheva, s-au făcut mii de sarmale şi pachete cu mâncare pentru cei prezenţi la hram.

  Sărbătoare mare pe 14 octombrie. În această zi este sărbătorită Sfânta Cuvioasa Parascheva, iar o biserică din Pașcani îi poartă hramul. Este vorba despre lăcașul cunosct ca Sfânta Vineri din apropierea Gării, acolo unde slujește preotul Costel Olaru. Pregătirile pentru întâmpinarea sărbătorii au intrat în linie dreapta. Astăzi, câţiva credincioşi puneau la punct ultimele detalii de organizare pentru ziua cea mare, de hram. Sute de flori au împodobit biserica, alături de veşminte albe și tricolorul României. Ca în fiecare an, randuri de zeci de metri de masa au fost amenjate in curtea bisericii.

  Părintele Costel Olaru a spus că prima slujba importantă este în această seară, de la ora 17.00, unde vor fi prezenţi zeci de preoţi ce fac parte din Protopopiatul Paşcani, alături de sute de credincioşi. Mâine va avea loc hramul bisericii unde sunt aşteptaţi peste o mie de persoane. La final, va avea loc o agapă frăţească.

  Preotul Olaru mai spune şi că nu de puţine ori credincioşii i-au povestit că o dată ce s-au rugat la Sfântă sunt încărcaţi cu o energie specială şi că necazurile sunt date uitării. Ca o binecuvântare a acestei zile, de 14 octombrie, Cuvioasa a trimis ploaie după atâtea luni de secetă.

  Sfânta Parascheva este cea mai populară dintre toţi sfinţii ale căror moaşte se află pe teritoriul României. Grecii o numesc Paraschevi, slavii o numesc Sfânta Petka, iar românii îi spun Sfânta Parascheva sau Sfânta Vineri, fiind cunoscută în popor şi ca Vinerea Mare. Peste 246 de biserici de pe cuprinsul României au ca patroană pe Cuvioasa Parascheva, cunoscută mai ales ca fiind ocrotitoarea Moldovei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI