Pregatirile sunt in toi pentru hramul Bisericii „Sfanta Vineri”, din zona Vale a municipiului Pascani, ce se va sarbatori duminica, 14 octombrie, de Sfanta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Slujbele religioase vor incepe de sambata cu vecernie si litie, iar in mare zi de sarbatoare, va avea loc Sfanta Liturghie.

Credinciosii vor putea atinge un rand de vesminte a Sfintei Parascheva, care se afla la biserica „Sfanta Vineri”, din anul 2000. Cei care vin la slujba vor primi placinte, vin sau suc, dar nu se va mai da o masa calda, la fel ca si in ceilalti ani.

Insa, parintele Costel Olaru va trimite prin voluntari peste 1.000 de pachete cu sarmalute, carne, cozonac, ceai si cafea, pelerinilor de la Iasi, incepand de joi. In capitala Moldovei au inceput deja sa vina pelerinii, iar in acest an sunt asteptati sute de mii de credinciosi din toate colturile tarii.

Anul acesta vor fi aduse la Iasi si moastele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, din localitatea Katerini, Grecia.

Mentionam ca CFR a informat că, în perioada 11-15 octombrie, pelerinii care vor să ajungă la Iaşi cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva vor avea la dispoziţie trenuri şi vagoane suplimentare.

Slider