More

  Pregătiri pentru Halloween. Petreceri tematice în localuri şi serbări în şcoli

  Array

  Forfota mare prin magazinele. În această perioadă la mare căutare sunt costumele şi măştile pentru sărbătoarea importată din America, Halloween. Magazinele de artizanat au fost aprovizionate din plin iar păşcănenii au început deja să le cutreiere. Preţurile sunt pentru toate buzunarele. Sunt şi şcoli sau localuri care organizează petreceri pentru această zi.

  S9830008

  Halloween se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor sau ca lanternă, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază.

  Pe rafturi se găseşte toată garderoba unui film de groază, de la mască de mostru, costumele horror, robă de fantomă, costum de vrăjitoare gotică sau cel a lui Dracula, robă de demon, până la costumul lordului vampir, costum de schelte sau diavoliţa sau cea de fetiţă zombi, cărora li se adaugă accesorii – pânză de paianjan, pălărie de vrăjitoare, sabie sau matură. Preţurile pornesc de la câţiva lei. De exemplu pentru acest costum de vrăjitoare ce are în componentă rochia, pelerină, perucă şi pălărie trebuie să plătiţi 70 de lei. Costumația o găsiți la magazinul Cămara Mătuși. – vezi în materialul video din cadrul știrilor INFOBIT.

  Petreceri şi scenete au loc şi în localurile din oraş dar şi în şcoli. De exemplu, la Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” din Paşcani, prichindeii se pregătesc de săptămâna trecută pentru evenimentele de miercuri, joi şi vineri. Clasele au început să fie ornate cu dovlecei iar elevii şi-au procurat costumașe. Serbări au loc la aproape fiecare clasa.

  Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Ceea ce este specific sărbătorii de Halloween şi cu ceea ce asociem noi tot timpul această sărbătoare este dovleacul cioplit în diverse forme, dar în special în personaje înfricoşătoare. Copiii costumaţi astfel colida din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI