17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Pregătiri pentru Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă la Pașcani

Pregătiri pentru Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă la Pașcani

La sfârșitul acestei luni, centrul Pașcaniului va răsuna de zurgali. Asta pentru că și în acest an are loc mult așteptatul Festival de datini și obiceiuri de iarnă. Momentan, pregătirile sunt în toi, fiind trimise invitații la primăriile din județ. Doritorii se pot înscrie iar pe 29 decembrie ne putem bucura de spectacol dar și de paradă. Despre locație, premii și alte detalii urmează să fie stabilite.

Pregătiri pentru Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă la Pașcani. Evenimentul este programat pentru ziua de vineri, 29 decembrie, în primă fază în fața Casei de cultură, instituția organizatoare acolo unde se va servi un colac și un pahar cu ceai sau vin fiert, după caz.  Cea de-a noua ediție va avea loc pe Esplanada Municipiului Pașcani.

S-au trimis invitațiile către primăriile din comunele din județul Iași și se așteaptă confirmarea de participare până pe 27 decembrie. După prezentarea formațiilor, va avea loc parada, începând cu ora 10:30, apoi la ora 11:00 se va da start festivalului.

Menționăm că bugetul alocat în acest an este de 40 mii lei din care se vor acorda și premii. Tot în această perioadă au loc în majoritatea comunelor și orașelor evenimente de acest gen, festivaluri ce aduc în prim plan tradiția.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow