11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Pregătiri pentru Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă la Pașcani

Pregătiri pentru Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă la Pașcani

La sfârșitul acestei luni, centrul Pașcaniului va răsuna de zurgali. Asta pentru că și în acest an are loc mult așteptatul Festival de datini și obiceiuri de iarnă. Momentan, pregătirile sunt în toi, fiind trimise invitații la primăriile din județ. Doritorii se pot înscrie iar pe 29 decembrie ne putem bucura de spectacol dar și de paradă. Despre locație, premii și alte detalii urmează să fie stabilite.

Pregătiri pentru Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă la Pașcani. Evenimentul este programat pentru ziua de vineri, 29 decembrie, în primă fază în fața Casei de cultură, instituția organizatoare acolo unde se va servi un colac și un pahar cu ceai sau vin fiert, după caz.  Cea de-a noua ediție va avea loc pe Esplanada Municipiului Pașcani.

S-au trimis invitațiile către primăriile din comunele din județul Iași și se așteaptă confirmarea de participare până pe 27 decembrie. După prezentarea formațiilor, va avea loc parada, începând cu ora 10:30, apoi la ora 11:00 se va da start festivalului.

Menționăm că bugetul alocat în acest an este de 40 mii lei din care se vor acorda și premii. Tot în această perioadă au loc în majoritatea comunelor și orașelor evenimente de acest gen, festivaluri ce aduc în prim plan tradiția.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI