16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Pregătiri pentru Festivalul de datini de la Paşcani

400 de colindători, urşi, capre şi urători vor ajunge miercuri în Paşcani. Ei vor participa la Festivalul de datini şi obiceiuri a Municipiului, eveniment organizat de Casa de Cultură „Mihail Sadovenu” din oraş. Ajuns la a VII a ediţie, evenimentul îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor tradiţiile şi obiceiurile de altădată.

festival pascani 2014

Miercuri dimineaţă centrul Pașcaniului o să răsune de zurgălăi, tobe, colinde şi urături. Evenimentul va începe de la ora 9.30, când alaiurile şi cetele vor fi primite cu ceai, vin fiert şi colăcei de către conducerea Casei de Cultură, urmând ca de la ora 10.00, să înceapă parada pe traseul – piaţeta „Mihail Sadovenu”, strada Ştefan cel Mare, platoul Primăriei Paşcani, în faţa şcolii gimnaziale „Iordache Cantacuzino”, acolo unde este amplasată şi o scenă.

Apoi în jurul orei 11.00 va începe spectacolul propriu zis. Şi-au anunţat prezenţa formaţii din Timișești, Hârtoape, Topile, Lunca, Hărmăneşti, Costeşti, Blăgeşti dar şi din judeţul Neamţ.

Participanţii vor primi bani, diplome. Pentru acest eveniment au fost alocaţi 25 mii lei. La eveniment sunt aşteptaţi cât mai mulţi spectatori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow