14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Pregătiri pentru ediția din acest an a „Zilelor Mihail Sadoveanu“

An de an, la inceputul lunii noiembrie Pascaniul sarbatoreste unul dintre cei mai importanti prozatori români. In acest an manifestarea “Zilele Sadoveanu” a ajuns la cea de-a 42 editie. Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” in colaborare cu Biblioteca Municipala si institutiile de invatamant din oras, dar si cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Pascani ofera pascanenilor un amplu program de manifestari cultural artistice.

Printre multele evenimente programate in perioada 1 – 10 noiembrie a.c. vor fi organizate concursuri pentru copii, lansari de carte, expozitie de carte, pictura si de fotografii din opera si viata lui Mihail Sadoveanu, pana la excursii si un concert simfonic a Filarmonicii din Botosani.

Mihail Sadoveanu

Si in acest an, 20 de profesori din Municipiu vor merge “Pe urmele lui Sadoveanu”, excursie literar religioasa ce va avea loc in perioada 18-20 octombrie pe Valea Frumoasei, in Transilvania.

Manifestarea “Zilele Sadoveanu” a debutat la sfarsitul lunii septembrie cu un concurs de pescuit. Programul pentru fiecare zi va fi stabilit in urmatoarea perioada, bugetul alocat fiind de 20 000 lei (500 lei – promovarea manifestării; 3000 lei – dotare foto-documentară; 5000 lei – stat plată / prof.univ – Iasi + Bucuresti; 1000 lei – stat plată / scriitori; 1 000 lei – premii / elevi; 6000 lei – concert Filarmonica Botosani; 3500 lei – transport si cazare excursie, pentru 20 pers.; 4000 lei – expozitie) conform programului de activitati a Casei de Cultura din Pascani aprobat la inceputul acestui an de catre Consiliul Local Pascani. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mascații au descins noaptea trecută la Pașcani. Un urmărit național a fost găsit

În noaptea de 22 spre 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, cu sprijinul Serviciului...

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă. A fost trimis în...

Florin Cîțu: „Activitățile economice se vor închide la ora 18.00 acolo unde incidența trece de 4 la mie”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va regelementa o...

Cum, cui, când va fi administrată doza a treia de vaccin. Cine nu trebuie să o facă

O vor primi din 28 septembrie toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI