5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Pregătiri pentru ediția din acest an a „Zilelor Mihail Sadoveanu“

An de an, la inceputul lunii noiembrie Pascaniul sarbatoreste unul dintre cei mai importanti prozatori români. In acest an manifestarea “Zilele Sadoveanu” a ajuns la cea de-a 42 editie. Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” in colaborare cu Biblioteca Municipala si institutiile de invatamant din oras, dar si cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Pascani ofera pascanenilor un amplu program de manifestari cultural artistice.

Printre multele evenimente programate in perioada 1 – 10 noiembrie a.c. vor fi organizate concursuri pentru copii, lansari de carte, expozitie de carte, pictura si de fotografii din opera si viata lui Mihail Sadoveanu, pana la excursii si un concert simfonic a Filarmonicii din Botosani.

Mihail Sadoveanu

Si in acest an, 20 de profesori din Municipiu vor merge „Pe urmele lui Sadoveanu”, excursie literar religioasa ce va avea loc in perioada 18-20 octombrie pe Valea Frumoasei, in Transilvania.

Manifestarea „Zilele Sadoveanu” a debutat la sfarsitul lunii septembrie cu un concurs de pescuit. Programul pentru fiecare zi va fi stabilit in urmatoarea perioada, bugetul alocat fiind de 20 000 lei (500 lei – promovarea manifestării; 3000 lei – dotare foto-documentară; 5000 lei – stat plată / prof.univ – Iasi + Bucuresti; 1000 lei – stat plată / scriitori; 1 000 lei – premii / elevi; 6000 lei – concert Filarmonica Botosani; 3500 lei – transport si cazare excursie, pentru 20 pers.; 4000 lei – expozitie) conform programului de activitati a Casei de Cultura din Pascani aprobat la inceputul acestui an de catre Consiliul Local Pascani. ziarulorizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow