4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de Drumuri şi Poduri Iași au montat panouri parazapezi miercuri, 27 octombrie a.c., in localitatea Gastesti, aproape de Codrii Pascanilor. In aceasta perioada, vor ajunge si in alte locatii, cum ar fi drumul Pascani – Targu Frumos sau cel inspre Harlau, in functie de eliberarea terenurilor de culturile agricole.


Tronsoanele pe care se monteaza panouri parazapezi sau plase sunt cele cu probleme in perioada de iarna. Fara case pe marginea drumurilor si in lipsa unor perdele forestiere, zapada este adusa de viscol pe carosabil.

Tot in zona respectiva, Gastesti-Codrii Pascanilor, se fac si lucrari de refacere a sistemului rutier, mai exact, se pregateste carosabilul. Din cauza traficului greu, portiuni din asfalt s-au lăsat, iar drumarii intervin pentru refacerea fundatiei.

Si in bazele de deszapezire se fac pregatiri in aceasta perioada. La Pascani, sunt deja 1.200 de tone de sare, iar la Targu Frumos, 1.500 de tone.

In ceea ce priveste drumul national 28 B Targu Frumos – Harlau, ce se afla in reabilitare, intretinerea pe timp de iarna va fi facuta de constructorul care executa si lucrarile.

Si pentru drumurile judetene, pregatirile sunt in linia dreapta. Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, a încheiat contractul subsecvent de servicii privind activitatea de deszăpezire, pentru perioada 01 noiembrie 2021 – 15 martie 2022, cu Asocierea S.C. EKY ROUTE SRL – S.C. ENVIRO CONSTRUCT SRL Iași. Preţul total convenit pentru îndeplinirea contractului subsecvent de deszăpezire este de 8.475.312 lei, cu TVA.

Camioane cu lama si raspanditor, autogredere, autoutilaje speciale cu turbofreza si incarcatoare frontale vor interveni pe drumurile judetene. In caz de nevoie, ar putea fi suplimentate.

Activitatea de deszăpezire pe drumurile administrate de Consiliul Județean va fi realizată cu 18 camioane cu lamă și răspânditor, trei autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreză și opt încărcatoare frontale. În cazul în care condițiile meteorologice vor impune, numărul de utilaje va putea fi suplimentat cu patru camioane cu lamă și răspânditor, șapte autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreză, trei autoutilaje dotate cu perie mecanică și o automacara” se arata intr-un comunicat de presa al CJ Iasi.

Utilajele vor acționa din trei baze principale de deszăpezire aflate în Iaşi, Târgu Frumos şi Paşcani, două baze secundare la Grajduri şi Cotnari şi trei puncte de sprijin la Vlădeni, Ţibăneşti şi Răducăneni.

In ceea ce priveste deszapezirea drumurilor din municipiul Pascani, operatorul local SC CLP ECO SERV SRL asteapta in aceasta perioada licenta pentru acest serviciu, de la ANRSC.

 

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow