3.6 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de Drumuri şi Poduri Iași au montat panouri parazapezi miercuri, 27 octombrie a.c., in localitatea Gastesti, aproape de Codrii Pascanilor. In aceasta perioada, vor ajunge si in alte locatii, cum ar fi drumul Pascani – Targu Frumos sau cel inspre Harlau, in functie de eliberarea terenurilor de culturile agricole.


Tronsoanele pe care se monteaza panouri parazapezi sau plase sunt cele cu probleme in perioada de iarna. Fara case pe marginea drumurilor si in lipsa unor perdele forestiere, zapada este adusa de viscol pe carosabil.

Tot in zona respectiva, Gastesti-Codrii Pascanilor, se fac si lucrari de refacere a sistemului rutier, mai exact, se pregateste carosabilul. Din cauza traficului greu, portiuni din asfalt s-au lăsat, iar drumarii intervin pentru refacerea fundatiei.

Si in bazele de deszapezire se fac pregatiri in aceasta perioada. La Pascani, sunt deja 1.200 de tone de sare, iar la Targu Frumos, 1.500 de tone.

In ceea ce priveste drumul national 28 B Targu Frumos – Harlau, ce se afla in reabilitare, intretinerea pe timp de iarna va fi facuta de constructorul care executa si lucrarile.

Si pentru drumurile judetene, pregatirile sunt in linia dreapta. Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, a încheiat contractul subsecvent de servicii privind activitatea de deszăpezire, pentru perioada 01 noiembrie 2021 – 15 martie 2022, cu Asocierea S.C. EKY ROUTE SRL – S.C. ENVIRO CONSTRUCT SRL Iași. Preţul total convenit pentru îndeplinirea contractului subsecvent de deszăpezire este de 8.475.312 lei, cu TVA.

Camioane cu lama si raspanditor, autogredere, autoutilaje speciale cu turbofreza si incarcatoare frontale vor interveni pe drumurile judetene. In caz de nevoie, ar putea fi suplimentate.

Activitatea de deszăpezire pe drumurile administrate de Consiliul Județean va fi realizată cu 18 camioane cu lamă și răspânditor, trei autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreză și opt încărcatoare frontale. În cazul în care condițiile meteorologice vor impune, numărul de utilaje va putea fi suplimentat cu patru camioane cu lamă și răspânditor, șapte autogredere, trei autoutilaje speciale cu turbofreză, trei autoutilaje dotate cu perie mecanică și o automacara” se arata intr-un comunicat de presa al CJ Iasi.

Utilajele vor acționa din trei baze principale de deszăpezire aflate în Iaşi, Târgu Frumos şi Paşcani, două baze secundare la Grajduri şi Cotnari şi trei puncte de sprijin la Vlădeni, Ţibăneşti şi Răducăneni.

In ceea ce priveste deszapezirea drumurilor din municipiul Pascani, operatorul local SC CLP ECO SERV SRL asteapta in aceasta perioada licenta pentru acest serviciu, de la ANRSC.

 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI