12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

Pregătiri pentru debranşarea şcolilor şi grădiniţelor de la căldură. Soarta regiei, clarificări până la dezbaterea bugetului

- Advertisement -

Administraţia din Paşcani se pregăteşte să debranşeze şcolile şi grădiniţele de la sistemul centralizat de încălzire şi să fie montate centrale proprii. Primele măsurile vor fi luate în două etape, cel târziu până la aprobarea bugetului pentru acest an, a anunţat primarul Dumitru Pantazi în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”.

Pentru început sunt vizate 8 unităţi de învăţământ. Studiile de fezabilitate vor fi supuse aprobării Consiliului Local, în şedinţa de la sfarsitul lunii martie. Reprezentanţii administratiei locale estimează că investiţiile ar fi de maxim 2 milioane de lei, mai puţin decât subvenţia la căldură alocată anul trecut din bugetul local. Ulterior măsura va fi luată şi pentru Spitalul Municipal, Casa de Cultură şi sediul nou al Bibliotecii Municipale.

Lucrările ar trebui licitate şi executate până la venirea iernii, pentru că elevii să nu sufere de frig. Primarul municipiului spune că tot până la votarea bugetului ar trebui clarificata şi soarta regiei lo-cale de termoficare, dacă va intra în insolventa sau va fi menţinută pe linia de plutire şi în acest an.

Decizia este importantă atât pentru a se stabili dacă vor fi alocaţi bani, în continuare, pentru sub-venţie la căldură, cât şi pentru populaţie. Este vorba despre cca 1800 de apartamente care încă mai sunt branşate la sistemul centralizat de încălzire unde ar trebui montate centrale de apartament dacă regia închide activitatea de termie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow