18.4 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Pregatiri pentru alegerile de duminica. Numarul votantilor din Pascani mai mic cu cateva mii decat la alegerile locale

Municipiul Pascani se pregateste din nou pentru vot, pe 9 decembrie pentru desemnarea viitorilor parlamentari.

In acest sens administratia locala a inceput deja amenajarea celor 27 de sectii de votare. Astfel, pe parcursul zilei de astazi au fost aduse urnele de votare si au fost montate cabinele de vot. Mai mult, in cursul zilei de maine, 7 decembrie vor sosi buletinele de vot atat la Pascani cat si in celelalte localitati din judet.

Pentru prelaurea lor a fost stabilit un grafic conform caruia, reprezentanţii primăriilor sunt aşteptaţi să ridice materialele incepamnd cu ora 8.00.

Votarea va incepe la ora 07.00 , sectiile de votare umand sa fie inchise la ora 21.00.

La inceputul acestei saptamani, pe data de 4 si 5 decembrie, s-au luat masuri pentru organizarea unei comisii de lucru, comisie ce sprijina pregatirea acestor alegeri, care actioneaza pe grupuri pe sectii de votare.

Tot comisia, are ca obligatie de serviciu sprijinirea conducerilor din Scolile municipiului Pascani, cele in care sunt organizate sectii de votare, cu obligatia ca aceste sectii sa fie predate pana maine, 7 decembrie, presedintilor sectiilor de votare.

Alte masuri care s-au luat in aceasta perioada, au fost cele legate de mijloacele de transport, care vor asigura trasnportul documetelor pe 8, 9 si 10 decembrie.

Ca o masura speciala, a fost cea de interzicere a comercializarii si consumului de alcool pe perioada desfasurarii alegerilor de duminica, intre orele 7.00 – 21.00. Astfel, toate unitatile cu profil de alimentatie publica ce se afla amplasate la 500 m distanta de sectiile de votare au semnat faptul ca, nu vor comercializa astfel de produse.

Mentionam ca in Pascani sunt inregistrati cca 36.000 de cetateni cu drept de vot, pe listele electorale permanente, cu aproape 3000 mai putin decat la alegerile locale din vara acestui an.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow