More

  Pregatiri pentru alegerile de duminica. Numarul votantilor din Pascani mai mic cu cateva mii decat la alegerile locale

  Array

  Municipiul Pascani se pregateste din nou pentru vot, pe 9 decembrie pentru desemnarea viitorilor parlamentari.

  In acest sens administratia locala a inceput deja amenajarea celor 27 de sectii de votare. Astfel, pe parcursul zilei de astazi au fost aduse urnele de votare si au fost montate cabinele de vot. Mai mult, in cursul zilei de maine, 7 decembrie vor sosi buletinele de vot atat la Pascani cat si in celelalte localitati din judet.

  Pentru prelaurea lor a fost stabilit un grafic conform caruia, reprezentanţii primăriilor sunt aşteptaţi să ridice materialele incepamnd cu ora 8.00.

  Votarea va incepe la ora 07.00 , sectiile de votare umand sa fie inchise la ora 21.00.

  La inceputul acestei saptamani, pe data de 4 si 5 decembrie, s-au luat masuri pentru organizarea unei comisii de lucru, comisie ce sprijina pregatirea acestor alegeri, care actioneaza pe grupuri pe sectii de votare.

  Tot comisia, are ca obligatie de serviciu sprijinirea conducerilor din Scolile municipiului Pascani, cele in care sunt organizate sectii de votare, cu obligatia ca aceste sectii sa fie predate pana maine, 7 decembrie, presedintilor sectiilor de votare.

  Alte masuri care s-au luat in aceasta perioada, au fost cele legate de mijloacele de transport, care vor asigura trasnportul documetelor pe 8, 9 si 10 decembrie.

  Ca o masura speciala, a fost cea de interzicere a comercializarii si consumului de alcool pe perioada desfasurarii alegerilor de duminica, intre orele 7.00 – 21.00. Astfel, toate unitatile cu profil de alimentatie publica ce se afla amplasate la 500 m distanta de sectiile de votare au semnat faptul ca, nu vor comercializa astfel de produse.

  Mentionam ca in Pascani sunt inregistrati cca 36.000 de cetateni cu drept de vot, pe listele electorale permanente, cu aproape 3000 mai putin decat la alegerile locale din vara acestui an.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp