9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Pregatiri intense pentru „Zilele Școlii” la Pașcani și Ruginoasa

- Advertisement -

Expozitii, concursuri pe teme istorice, ateliere de creatie, momente artistice, nelipsita hora a unirii, dar si intalniri cu invitati speciali. Acestea sunt cateva dintre numeroasele activitati organizate de scolile care isi serbeaza ziua pe 24 ianuarie, de Unirea Principatelor Române. Este vorba despre Colegiul Tehnic CF Unirea Pascani, dar si Scoala Gimnaziala din Ruginoasa.

SC RUGINOASA

Pregatirele sunt in toi pentru organizarea primei editii a Zilelor Scolii Gimnaziale din Ruginoasa, acestea avand loc in zilele de 23 si 24 ianuraie. Chiar daca scoala este infiintata din 1948, in acest an profesorii si elevii s-au gandit sa organizeze acest eveniment pentru prima data printr-o serie de actvitati, cu diplome de merit si de excelenta pentru actualii si fostii profesori, cu ateliere de creatie, concursuri pe teme istorice, dar si expozitii.

Invitatii speciali sunt scriitorul Boris Craciun, un vechi colaborator al scolii, dar si sefa Inspectoratului Judetean Iasi, Camelia Gavrila. Scriitorul iesean a donat sute de carti bibliotecii scolii, iar pe 24 ianuarie va sustine o scurta conferinta despre lumea cartilor. Participatii vor primi din partea lui cea mai recenta carte scoasa de sub lumina tiparului.

Programul Zilelor scolii de la Colegiul CF Unirea din Pascani va incepe de la ora 9.00 in ziua de 24 ianuarie, prin activiati cultural artistice organizate de profesorii si elevii scolii in colaborare cu Muzeul din Pascani. Recitari de poezii patriotice, competii de handbal, dar si un frumos program artistic de muzica populara si hora unirii, sunt doar cateva din activitatile pregatite cu mare drag de cadrele didactice. Incepand cu ora 13.00 va avea loc si o dezbatere cu tema „Sfintii TREI IERARHI” unde va participa si Liceul „Moldova” din Targu Frumos.

MATERIALUL VIDEO IL PUTETI VIZIONA PE WWW.BITTV.INFO

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow