23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Pregătiri în pas de melc pentru concesionarea lacului Peştişorul

Ani la rând, administraţia locală din Paşcani încearcă să pună în practică un proiect. Este vorba despre concesionarea luciului de apă şi a insuliţei din Parcul Peştişorul. Întârzierile vin de la Compartimentul Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipale care nu mai reuşeşte, de câţiva ani de zile, să facă măsurătorile specifice pentru cartea funciară.

lac pestisorul

Nu se poate sau nu se vrea? Tot mai mulţi păşcăneni pun aceste întrebări atunci când vine vorba despre amenajarea unei zone de agrement la Peştişorul. Viceprimaurl Municipiului, Vasile Axinte vine cu răspunsul. Angajaţii de la Patrimoniu nu reuşesc să ducă la bun sfârşit finalizarea cărţii funciare pentru ca acea zona să fie dată spre concesionare unui investitor.

Un proiect de acest fel a fost depus anul trecut de către un păşcănean. Potrivit acestuia, pe suprafaţă de 15 mii mp urmează să fie reabilitat şi dezvoltat lacul, insuliţa şi debarcaderul. Mai exact, vor fi hidrobiciclete, zona de odihnă dar şi servire de răcoritoare. Din proiect nu lipseşte amenajarea unei parcări pentru clienţi.

pestisorul

Administraţia locală din Paşcani speră ca investitorul să preia şi fostul ştrand din Parcul Peştişorul, acolo unde mai mulţi păşcăneni vor să fie făcut un patinoar. Edilii oraşului au avut în plan amenajarea unui asemenea spaţiu însă costurile erau prea mari.

În ultimii ani, pe timp de iarnă, atunci când temperaturile de afară permiteau, apa cu o adâncime de câţiva centimentri era îngheţată iar doritorii patinau în voia cea bună.

Până ca proiectul afaceristul să fie realizat, trebuie făcută documentaţia respectivă, iar planul să ajungă în plenul şedinţei de Consiliu Local Municipal.

De menţionat faptul că până la ora actuală s-a depus o singură oferta.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow