18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Pregătiri în pas de melc pentru concesionarea lacului Peştişorul

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Ani la rând, administraţia locală din Paşcani încearcă să pună în practică un proiect. Este vorba despre concesionarea luciului de apă şi a insuliţei din Parcul Peştişorul. Întârzierile vin de la Compartimentul Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipale care nu mai reuşeşte, de câţiva ani de zile, să facă măsurătorile specifice pentru cartea funciară.

lac pestisorul

Nu se poate sau nu se vrea? Tot mai mulţi păşcăneni pun aceste întrebări atunci când vine vorba despre amenajarea unei zone de agrement la Peştişorul. Viceprimaurl Municipiului, Vasile Axinte vine cu răspunsul. Angajaţii de la Patrimoniu nu reuşesc să ducă la bun sfârşit finalizarea cărţii funciare pentru ca acea zona să fie dată spre concesionare unui investitor.

Un proiect de acest fel a fost depus anul trecut de către un păşcănean. Potrivit acestuia, pe suprafaţă de 15 mii mp urmează să fie reabilitat şi dezvoltat lacul, insuliţa şi debarcaderul. Mai exact, vor fi hidrobiciclete, zona de odihnă dar şi servire de răcoritoare. Din proiect nu lipseşte amenajarea unei parcări pentru clienţi.

pestisorul

Administraţia locală din Paşcani speră ca investitorul să preia şi fostul ştrand din Parcul Peştişorul, acolo unde mai mulţi păşcăneni vor să fie făcut un patinoar. Edilii oraşului au avut în plan amenajarea unui asemenea spaţiu însă costurile erau prea mari.

În ultimii ani, pe timp de iarnă, atunci când temperaturile de afară permiteau, apa cu o adâncime de câţiva centimentri era îngheţată iar doritorii patinau în voia cea bună.

Până ca proiectul afaceristul să fie realizat, trebuie făcută documentaţia respectivă, iar planul să ajungă în plenul şedinţei de Consiliu Local Municipal.

De menţionat faptul că până la ora actuală s-a depus o singură oferta.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI