16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

PREGĂTIRI ANTI-CANICULA

- Advertisement -

Administraţia din Paşcani se pregăteşte pentru a face faţă perioadelor cu temperaturi ridicate anunţate deja de meteorologi. În cursul zilei de ieri o parte din membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit pentru a lua primele măsuri anti-canicula.

În acest sens farmaciile, market-urile şi Crucea Rosie din oraş au fost înştiinţate pentru a amenaja puncte de prim ajutor. Aici cetăţenii se vor putea odihni vor primi apă şi chiar consultaţii medicale în cazul în care apar probleme de sănătate din cauza soarelui.

Totodată când temperaturile de afară vor fi peste 37 de grade în Piaţa casei de Cultură şi pe Esplanada vor fi amplasate doua corturi anticanicula dotate cu aer condiţionat. Tot acolo voluntarii de la Centrul de studii Ştefan cel Mare din Paşcani vor acorda consultaţii şi asistenta medicală.

Specialiştii recomanda ca în perioadele de canicula mai ales persoanele cu probleme cardiace să evite deplasările prin soare. De asemenea trebuie consumate multe lichide pentru hidratarea corpului.
Potrivit meteorologilor în perioada 10 iunie – 8 iulie 2019 România va fi cuprinsă de primul val de canicula din acest an cu temperaturi de 32 – 33 de grade Celsius în majoritatea zonelor ţării.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow