19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Prefectul județului recunoaște “Republica Pașcani” VIDEO

- Advertisement -

Gafa de proporții la festivitatea de deschidere a “Zilelor Municipiului Pașcani”. In discursul rostit pe scena din sala de spectacole a Primăriei, prefectul județului Iași, Petru Bogdan Cojocaru a spus ca se bucura ca a avut ocazia sa se întoarcă in “Republica Pașcani” localitate pe care o știe sub acesta denumire de pe timpul fostului primar Neculai Rățoi.

Mai exact reprezentantul Guvernului in teritoriu, recunoaște fără sa vrea,  faptul ca al doilea municipiu din județ , ar fi mai presus de legea românească, un fel de enclava cu propriile reguli.

Menționăm ca “Republica Pașcani” este o denumire jurnalistica folosita mai ales in anii 90, de ziarul “Orizontul” dar si de presa județeană pentru a scoate in evidenta ca la Pașcani, pe timpul fostului primar Neculai Rățoi – om politic ramas in funcție de pe timpul comuniștilor, legea si drepturile cetățenilor nu prea erau respectate iar abuzurile si actele de corupție erau frecvente in activitatea administratiei locale, fără ca cei responsabili sa fie identificati si trași la răspundere.
De asemenea in “Republica Pașcani” de cele mai multe ori reclamațiile cetățenilor nu aveau nici o finalitate, iar jurnaliștii care îndrăzneau sa publice articole critice aveau dosare penale si erau trimiși in judecata.

Menționăm ca in același context, președintele organizației PSD Iași, senatorul Maricel Popa a precizat ca ii datorează cariera fostului primar Neculai Rățoi si i-a mulțumit public pentru ca l-a determinat sa între in politica.

 

&nbsp

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow