0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Prefectul județului Iași vrea să-i convingă pe medicii de familie să vaccineze. Ședințe la Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău

Prefectul județului Iași vrea să-i convingă pe medicii de familie să vaccineze împotriva Covid-19.

Astfel, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din municipiul Pașcani este planificată o întâlnire pentru ziua de luni, 31 mai, începând cu ora 12.00.

În cadrul acestei adunări se așteaptă, mai ales, implicarea medicilor de familie, care vor fi chemați să participe prin intermediul unor invitații adresate de Casa de Asigurări de Sănătate. La întâlnirea de luni vor fi prezenți și primarii din comunele din apropierea Pașcaniului, împreună cu prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

„Prima intalnire va fi pe 31 la Pascani. Vom chema primarii si medicii de familie din Pascani si zonele limitrofe pentru ca aceasta era zona in care era un numar foarte mic de medicii de familie care s-a implicat in campania de vaccinare. Ulterior, aceste intalniri vor continua la Hirlau, la Tg. Frumos, la Raducaneni. In functie de modul in care ne vom organiza si o sa vedem cum functioneaza campania de vaccinare in mediul rural”, a precizat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, în cadrul unei conferințe de presă.

Menționăm că, până acum, la Pașcani, un singur medic de familie și-a arătat disponibilitatea de a vaccina, în timp ce, în alte localități, în campanii sunt implicate mai multe cabinete medicale.

În ceea ce privește reticența medicilor de familie de a lua parte la imunizarea populației, cei mai mulți susțin că nu dispun de spațiul necesar pentru a respecta distanța impusă între pacienți.

De precizat este și faptul că, în ultima perioadă și în comunele din apropierea municipiului Pașcani au început campanii de vaccinare cu echipe mobile. Cetățenii interesați se pot înscrie prin intermediul angajaților de la primării. În zilele următoare, vor avea loc vaccinări la Miroslovești, Lespezi sau Ruginoasa.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow