1.1 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Prefectul județului Iași vrea să-i convingă pe medicii de familie să vaccineze. Ședințe la Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău

Prefectul județului Iași vrea să-i convingă pe medicii de familie să vaccineze împotriva Covid-19.

Astfel, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din municipiul Pașcani este planificată o întâlnire pentru ziua de luni, 31 mai, începând cu ora 12.00.

În cadrul acestei adunări se așteaptă, mai ales, implicarea medicilor de familie, care vor fi chemați să participe prin intermediul unor invitații adresate de Casa de Asigurări de Sănătate. La întâlnirea de luni vor fi prezenți și primarii din comunele din apropierea Pașcaniului, împreună cu prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

„Prima intalnire va fi pe 31 la Pascani. Vom chema primarii si medicii de familie din Pascani si zonele limitrofe pentru ca aceasta era zona in care era un numar foarte mic de medicii de familie care s-a implicat in campania de vaccinare. Ulterior, aceste intalniri vor continua la Hirlau, la Tg. Frumos, la Raducaneni. In functie de modul in care ne vom organiza si o sa vedem cum functioneaza campania de vaccinare in mediul rural”, a precizat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, în cadrul unei conferințe de presă.

Menționăm că, până acum, la Pașcani, un singur medic de familie și-a arătat disponibilitatea de a vaccina, în timp ce, în alte localități, în campanii sunt implicate mai multe cabinete medicale.

În ceea ce privește reticența medicilor de familie de a lua parte la imunizarea populației, cei mai mulți susțin că nu dispun de spațiul necesar pentru a respecta distanța impusă între pacienți.

De precizat este și faptul că, în ultima perioadă și în comunele din apropierea municipiului Pașcani au început campanii de vaccinare cu echipe mobile. Cetățenii interesați se pot înscrie prin intermediul angajaților de la primării. În zilele următoare, vor avea loc vaccinări la Miroslovești, Lespezi sau Ruginoasa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

Spectacol în luna decembrie, la Clubul Copiilor

În luna decembrie, micuții de la Clubul Copiilor se pregătesc să îl aștepte pe Moș Crăciun, și...

Comuna Mircești a rămas fără iluminat public

Iluminatul public din comuna Mircești a fost întrerupt începând cu data de 23 noiembrie a.c., după ce...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI