13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Precizari despre accidentul de munca de la Proinvest Pascani

In data de 1 decembrie 2016, in jurul orei 23, domnul Laurentiu Rusu, 54 ani, angajat al Proinvest Group pe postul de Operator Masini Speciale la Sectia Tabla Profilata, a suferit un accident de munca la bratul drept. Accidentul a fost raportat la 112, iar colegii nostri si echipe specializate au intervenit la fata locului, acordand primul ajutor si transportul la Spitalul Pascani si apoi la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

Directorul General, in subordinea caruia se afla Departamentul de Protectia Muncii, PSI si Protectia Mediului, a fost informat de Directorul de Productie pe data de 2 decembrie, ora 9, dupa ce a fost anuntata familia. Imediat a fost constituita o comisie interna pentru cercetarea cauzelor si imprejurarile in care s-a produs acest accident de munca. Accidentul de munca a fost raportat in aceeasi zi la ITM Iasi, care va efectua o ancheta in acest caz.

In prezent, colegul nostru se afla internat la Sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Sf. Spiridon din Iasi si, dupa o interventie chirurgicala la bratul accidentat, acesta se afla in afara oricarui pericol. Conducerea companiei si colegii sunt solidari cu angajatul nostru si familia acestuia si va asigura tot suportul necesar pentru vindecarea ranilor provocate de acest accident de munca. Mentionam ca domnul Laurentiu Rusu este asigurat si toate taxele pentru asigurarea de sanatate sunt platite la zi. De altfel, de la infiintare, respectiv 20 septembrie 2000, si pana in prezent, compania nu a intarziat niciodata cu plata salariilor si a taxelor aferente.

Proinvest Group este o companie specializata in prelucrarea otelului si are in prezent peste 360 de angajati, urmand sa ajunga la 1000 de angajati in 2020. Activitatile companiei se desfasoara in peste 50.000 mp de hale de productie, folosind peste 100 de echipamente, de la simple masini unelte si pana la linii de productie de 100 m lungime. Anual se proceseaza peste 20.000 tone de otel, iar activitatile de productie implica lucru individual pe o masina sau in echipe de 2 – 7 oameni, in cazul liniilor complexe de productie.

In conformitate cu politica firmei cu privire la securitatea si siguranta angajatilor, Directorul General se angajeaza sa asigure toate resursele necesare pentru prevenirea accidentelor de munca, reamintind tuturor celor interesati ca prioritatea nr. 1 a Proinvest Group este siguranta angajatilor.

Dumitru Ursu, Responsabil Relatii Publice si Comunicare

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow