23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Precizari APAVITAL: Pierderile la apa pe retelele publice sunt suportate de societate, nu platite de beneficiar. Tevile sunt vechi, trebuie inlocuite!

Având în vedere numeroasele avarii apărute în ultima vreme în reţeaua de distribuţie a apei din municipiul Paşcani, facem următoarele precizări:
– Principala cauză a apariţiei din ce în ce mai frecvente a defecţiunilor din reţelele publice de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Paşcani o reprezintă faptul că cea mai mare parte a reţelelor şi-au epuizat durata normată de viaţă. În acelaşi timp, reparaţiile făcute pe parcursul timpului de operatorii anteriori (DAC, PSA) au fost realizate relativ frecvent fără respectarea normelor tehnice în vigoare (ex. cămine colectoare ale reţelei de canalizare construite din cărămidă în loc de beton, utilizarea de robineţi şi conexiuni care nu respectă standardele în vigoare, sigilarea defecţiunilor conductelor magistrale de alimentare cu apă cu dopuri / cepuri din lemn etc.)
– Toate aceste deficienţe impun necesitatea unor investiţii consistente în înlocuirea şi reabilitarea reţelelor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Paşcani. S.C. ApaVital S.A. are capacitatea şi are acces la resursele necesare pentru realizarea de investiţii masive în aria sa de operare, inclusiv în municipiul Paşcani. Din cauza blocajului administrativ şi juridic intervenit la nivelul autorităților UAT Paşcani, suntem împiedicaţi să iniţiem investiţiile programate la nivelul municipiului Paşcani pentru perioada următoare, atât pe cele din fonduri proprii, cât şi pe cele din fonduri europene.
– Pierderile datorate defecţiunilor apărute în reţelele publice de alimentare cu apă din municipiul Paşcani au depăşit în ultima perioadă 60% şi duc la creşterea semnificativă a cheltuielilor operaţionale curente ale S.C. ApaVital S.A., contravaloarea pierderilor fiind suportată integral de către societatea noastră.

Biroul de Presă ApaVital

Alte articole