More

  Preasfințitul Calinic Botoșăneanul vine la Stolniceni Prăjescu

  Array

  Calinic Botoșăneanu vine la Stolniceni Prăjescu. Vizita Preasfințitului este programată în dimineața zilei de duminică la Biserica de lemn din comună, acolo unde este construită casa praznicală și casa socială. Indiferent de vreme sunt așteptați peste o mie de credincioși la slujba de sfințire.

  Duminică, 29 mai, începând cu ora 7.30 va avea loc sljuba de sfințire a capelei și paraclistului nou construite în curtea Bisericii ce poartă hramul sărbătorii “Nașterea Maicii Domnului” din Stolniceni Prăjescu.

  Lucrările au fost susținute și de credincioși. Preasfințitul Calinic Botoșăneanul este așteptat să vină în jurul orei 9.00 pentru a oficia slujba religioasa.

  Biserica de lemn a fost construită în anul 1733 de boierul locului, Ioan Prajescu și se află pe lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004. Dimensiunile lacasului de cult sunt foarte mici: lungime – 12,81 m, latime – 4,50 m, inaltime pana la streasina – 3,87 m si inaltime pana la coama acoperisului – 6,40 m.

  Cu sprijinul Ministerului Culturii și Cultelor, între anii 1999-2002 s-au realizat lucrări de reabilitare ale bisericii care au urmărit revenirea la forma originală a construcției prin păstrarea elementelor originale, înlocuindu-se doar cele iremediabil distruse. Ministerul a suportat în întregime cheltuielile cauzate de lucrările de proiectare și execuție.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  Amendamentele Olariu, pentru lista de investitii din acest an

  Administratia locala din Pascani se pregateste pentru dezbaterea si aprobarea bugetului dar si a listei de investitii pentru anul in curs. Documentele vor fi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI