23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Prea multe limitatoare de viteză la Pașcani

Tot mai multe limitatoarele de viteză continuă să apară pe străzile din municipiu.

Deși, prevederile legale în vigoare stabilesc că astfel de indicatoare rutiere ar trebuie să fie amplasate, cu precădere, în zonele cu școli, grădinițe sau treceri pentru pietoni, în Pașcani sunt prea multe limitatoare de viteză, care în loc să faciliteze traficul, nu reușesc decât să creeze mai mult disconfort pentru șoferii care circulă prin oraș.

Spre exemplu, în cursul ședinței de circulație care a avut loc vineri, 18 iunie, la sediul Primăriei, pe ordinea de zi au fost cinci petiții, din care trei au fost pentru amenajarea de limitatoare de viteză pe străzile Camil Petrescu, Calea Iașului și Ștefan cel Mare. În aceste condiții, Comisia Tehnică de Organizare a Circulației acordă mai mare atenție cererilor venite din partea cetățenilor.

De precizat este și faptul că, nu a fost aprobată niciuna dintre cele trei petiții, deoarece membrii comisiei au constat că nu se susține amplasarea unor limitatoare de viteză în zonele specificate, cererile urmând să fie reanalizate luna viitoare.

Pe ordinea de zi a fost și o petiție din partea SC Alimenco SA, după ce s-a constat că tot mai mulți șoferi saționează în zona societății și, implicit, împiedică trecerea mașinilor de aprovizionare, motiv pentru care s-a decis montarea unui indicator de oprire interzisă.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI