11.5 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Gospodării distruse de grindina cât un ou, în comuna Stolniceni-Prăjescu FOTO

Furtuna si grindina a facut prapad intr-o comuna de langa Pascani. Zeci de case aproape ca au ramas fara acoperisuri, sute de hectare de culturi au fost compromise, iar portiuni mari de drumuri au fost afectate. Grav este ca nimeni nu are asigurare pe bunurile distruse.

culturi distruse

Iadul s-a dezlantuit aseara in comuna Stolniceni-Prajescu. Imediat dupa lasarea intunericului, in jurul orelor 23:00, cerul a inceput sa se lumineze de tunete si fulgere. In numai cateva minute, a inceput sa ploaie torential si sa cada gheata mai mare decat un ou de gaina. Zeci de acoperisuri au fost sparte, iar apa a intrat in podurile caselor.

casa distrusa

gard distrus

Mai multe garduri au fost distruse in totalitate de gheata. Familia Gradinaru isi construise recent unul, iar acum va trebui sa il reamenajeze de la zero.

Furia naturii a facut pagube uriase si in gradini. Legumele au fost puse la pamant, iar satenii se tem ca nu vor mai avea productie. Singurele surse de venit sunt distruse.

culturi distruse 2

culturi distruse1

Clopotarul satului a fugit aseara cat l-a tinut picioarele pentru a trage clopotele de la biserica, in speranta ca va putea salva ceva. Furtuna l-a prins pe drum, iar bucatile de gheata i-au spart capul.

clopotarul

Credinta in Dumnezeu i-a dat taria pentru a-si risca viata. Face acest lucru de 10 ani si mereu este cu ochi spre cer in incercarea de a preveni astfel de situatii.

Serele de sticla ale unui lecumicultor din Cozmesti au fost si ele distruse. Barbatul a pierdut cateva miliarde de lei vechi intr-un timp foarte scurt.

sera sparta2

sera sparta1

Cioburile au retezat la propriu culturile de legume, muncite din greu sa ajunga in acest stadiu inca din iarna. Sute de kilograme de rosii sunt zdrobite.

 

sera sparta3
Localnicul in varsta de 54 ani, lucreaza din 1990 in acest domeniu, insa niciodata nu a intampinat asemenea probleme.
O comisie formata din reprezentanti de la Primarie a evaluat pagubele din teren. S-au pierdut zeci de milioane in agricultura, iar gospodarii vor trebuie sa scoata bani grei pentru repararea stricaciunilor din curti.

Mentionam ca atat serele, casele cat si sutele de hectare de terenuri distruse nu au fost asigurate, astfel ca oamenii vor ramane cu pagubele.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow