12.7 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Prapad in judet! Mai multe drumuri distruse de ape

Cateva drumuri din judetul Iasi au fost distruse de precipitatiile din ultimele zile • Dupa ce au dat si ultimii bani din fondul de rezerva al judetului pentru alte calamitati, drumarii vor trebui sa ceara bani de la Guvern pentru refacerea acestor sosele

Mai multi locuitori din judetul Iasi au ramas aproape izolati in urma ruperilor de nori din ultimele zile. Localnicii din zone precum Scobinti, Ceplenita, Ciortesti sau Deleni s-au trezit cu drumurile rupte de caderile masive de precipitatii din aceasta saptamana. Conform reprezentantilor Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi, in aceste zile la Iasi s-au inregistrat pe alocuri si precipitatii de 60 litri pe metrul patrat, iar unele drumuri au cedat. Autoritatea Judeteana nu mai dispune insa de fonduri pentru refacerea acestor drumuri, astfel incat se cauta solutii inclusiv la Guvern.

„Consiliul Judetean Iasi a dat bani pentru doua artere care au avut de suferit de pe urma precipitatiilor din luna iunie. Acum insa avem parte de noi probleme pe cateva sectoare de drum judetean. Situatia este insa destul de grava, pentru ca nu se mai gasesc bani in fondul de rezerva al Consiliului Judetean si trebuie sa gasim alte surse de finantare. De exemplu, pentru cele doua drumuri distruse in luna iunie, CJ a votat alocarea de bani din fondul de rezerva. Am avea nevoie de 650 mii de lei, insa in acel fond erau doar 600.000 lei. Vom vedea de unde facem rost de restul sumei. Probabil vom lua banii de la alte lucrari pe care le derulam”, a mentionat Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. La ultima sedinta a Consiliului Judetean Iasi, drumarii au solicitat plenului institutiei alocarea a 650 mii de lei pentru refacerea a doua drumuri afectate de precipitatiile abundente din perioada 10-11 iunie. Consilierii au avizat propunerea pentru DJ 281 Siretel si DJ 208 I Blagesti – Vanatori.
Sursa BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow