31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Practica peste hotare pentru liceenii de la „Unirea”. Doua saptamani in Germania

Practica peste hotare pentru liceenii de la „Unirea”. Doua saptamani in Germania

15 elevi din clasa a X-a de la Colegiul Tehnic CF Unirea din municipiul Pascani au facut practica peste hotare. Liceenii de la profilul servicii, impreuna cu doua profesoare, au fost timp de doua saptamani in orasul Leipzig, Germania.

In cadrul proiectului ERASMUS + „Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică”, tineriiau putut deprinde si dezvolta competențe și abilități care să le îmbunătățească nivelul de calificare și să le faciliteze ulterior inserția pe piața muncii interne și europene.

Pentru fiecare in parte a fost o experienta unica, ce ii vor ajuta sa isi gaseasca mai usor drumul in viata.

Participantii au simulat diferite strategii de informare şi promovare a unui produs, au facut preturi, dar au si expus mărfuri în sala de vânzare.

Totodata, au invatat si sa comunice cu persoane straine si au legat prietenii frumoase.

Mentionam ca in cadrul aceluiasi proiect, a mai avut loc o mobilitate semestrul trecut in Portugalia și a fost destinat celor 16 elevi selectați de la profilul servicii, domeniile economic și comerț, clasa a XI-a. Aceste mobilități răspund unei nevoi instițutionale a Colegiului C.F. „Unirea” și anume insuficienta pregatire a absolvenților școlii noastre pentru a răspunde cerințelor de angajare de pe piața muncii. Coordonatoarele activitatilor au fost Tataru Anca și Alecsa Andreia.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI