17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

“Poveştile prin ochi de copil”, interpretate la Şcoala Moţca

Zeci de micuţi de la mai multe şcoli din preajma Pascaniului dar şi din Iaşi, au participat ieri la un concurs judeţean, la Moţca. Princhindeii au adus la viaţă mai multe personaje din poveştile copilăriei, scrise de autori consacraţi şi au jucat roluri bine stabilite. Scufiţa Roşie, prinţese şi prinţi, precum şi sugubatii din amintirile lui Creangă au păşit pe scenă din unitatea de învăţământ. Este cea de-a treia ediţie a evenimentului şi a fost un real succes.

capture copii 20170426_103910 img_20170426_095108

Şcoala Gimnazială Moţca a organizat ieri cea de-a treia ediţie a concursului judeţean “Poveştile văzute prin ochi de copil”, la care au participat peste 150 de preşcolari şi elevi de la unităţile de învăţământ din împrejurimi. Micuţii au intrat în piele unor personaje din basme, iar cele mai iubite au fost rolurile din “Amintiri din copilărie”, a marelui scriitor Ion Creangă.

Competiţia a fost organizată pe trei secţiuni. Preşcolarii şi elevii de până la clasa a IV-a au trebuit să facă un program artistic, să picteze dar şi să recite din creaţii literare prestabilite.
Cei care nu s-au costumat în prinţi şi prinţese, ursuleţi sau lupul cel siret, au purtat costume tradiţionale. Au jucat că nişte mari actori şi au interpretat diferite melodii populare.
Juriul a fost format din profesori de specialitate şi s-au acordat premii pentru cele mai bune prestaţii. De asemenea, toţi participanţii au primit dulciuri.
Menţionăm că la concurs au participat şcoli din Iaşi, Paşcani, suburbiile Lunca şi Gastesti, Mirceşti, Ciohorani, Moţca şi Boureni. De organizarea evenimentului s-au ocupat profesoarele Laura Boboc şi Claudia Elena Costea.

Alte articole