21.7 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Poveşti tulburătoare, destine crunte: 3.500 de copii maltrataţi în 5 ani la Iaşi

Un băieţel de numai un an şi jumătate a ajuns în spital din cauza propriei mame. Femeia se afla în stare de ebrietate şi, fiind deranjată de plânsul copilului obosit şi înfometat, l-a lovit în mod repetat. În judeţul Iaşi, în fiecare zi, cel puţin un minor este supus unei forme de abuz. O statistică a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) arată că în ultimii cinci ani, 3.500 de copii au fost trataţi ca nişte animale chiar de cei care i-au adus pe lume. În ciuda tuturor campaniilor naţionale şi locale de prevenire a abuzului, mii de părinţi îşi „educă“ în continuare copiii după zicala „Eu te-am făcut, eu te omor!“.
Un băieţel care abia a învăţat să meargă pe propriile picioare a fost băgat în spital de mama sa. Copilaşul de un an şi jumătate a necesitat îngrijiri medicale imediate după ce a fost agresat în mod repetat de cea care i-a dat viaţă. Incidentul s-a petrecut pe peronul gării din Târgu Frumos, marţi noaptea. Femeia, în vârstă de 26 de ani, aştepta trenul cu care urma să călătorească spre Iaşi. În cursul zilei, aceasta consumase o cantitate semnificativă de alcool, iar spre seară, pe fondul oboselii şi al stării de ebrietate, a devenit foarte irascibilă.
Copilaş de un an bătut violent pe peronul gării
Enervată de scâncetele copilului, a început să-l strângă de mâini şi să-l smucească, crezând că aşa îl va face să se oprească din plâns. Micuţul însă mai tare ţipa, speriat de comportamentul femeii. Iritată peste măsură că băieţelul nu încetează, mama a început să-l lovească în mod repetat peste mâini, picioare, faţă şi burtică. Nervoasă, îşi lăsa palmele să cadă peste trupul firav al micuţului la întâmplare, fără a se gândi la consecinţe. Câţiva poliţişti de la Transporturi Feroviare au observat agresivitatea femeii şi au intervenit. Aceştia i-au atras atenţia şi i-au pus câteva întrebări, moment în care şi-au dat seama că aceasta era în stare avansată de ebrietate. Au însoţit-o pe femeie spre postul de poliţie, iar de aici au chemat o ambulanţă şi au sesizat DGASPC. Copilaşul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ din Iaşi, unde a fost îngrijit şi evaluat. „Minorul prezenta mai multe echimoze la nivelul feţei, membrelor superioare şi inferioare. De asemenea, avea un traumatism toraco-abdominal minor. Nu sunt leziuni care să-i pună viaţa în pericol, însă va mai rămâne o perioadă internat, sub monitorizare de specialitate“, a precizat dr. Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria“.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...