Colegiul National Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani a sarbatorit marti, 6 noiembrie, printr-o festivitate deosebita, „Ziua Scolii” si 10 ani de cand poarta denumirea de colegiu national. Evenimentul a avut loc in sala de festivitati de la Casa de Cultura, cu acelasi nume, din oras si a inceput cu o melodie cantata de corul scolii.

Au urcat pe scena cei doi directori, Genovena Serban si adjunctul, Radu Ardeleanu, care au facut o prezentare a scolii si a invitatilor prezenti la marea sarbatoare a unitatii de invatamant.

Au fost prezenti in sala inspectoarea generala, Genoveva Farcas si inspectorul, Cristi Iordachioaia, viceprimarul municipiului Pascani, Gabriela Nedelcu, fosta directoare, Carmen Dimitriu, Magda Ciopraga, fiica academicianului Ciopraga, reprezentanti si directori ai scolilor din Pascani, Hirlau si comunele din apropiere si agenti economici, parteneri ai colegiului.

Rand pe rand, fiecare au primit din partea conducerii „Sadoveanu”, cate o distinctie si flori in semn de apreciere pentru colaborare si au tinut cate un discurs.

Momente incarcate de emotie au fost si la premierea cadrelor didactice pensionare care au format generatii intregi la colegiu de-a lungul anilor.

A urmat apoi prezentarea unui film documentar realizat de un absolvent al scolii, Dragos Zamosteanu, lansarea unui volum omagial si a doua reviste scolare, Sac a Dos si Zenit.

Festivitatea s-a incheiat cu un spectacol in interpretarea trupei de teatru Millo, „Sus Natia Romana!”

 

 

Slider