22.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Povestea impresionanta a unei familii ingenuncheate de un executor

O familie din Valea Seaca, care detine proprietati pe raza municipiului Pascani, este disperata dupa ce executorul judecatoresc Andrei Cezar i-a executat un bun la un pret derizoriu. Disperarea familiei Baston a inceput in anul 2011. Cu un an inainte, Florin Baston s-a asociat intr-o afacere privind infiintarea unei firme de dezmembrari cu un barbat pe nume Iosif Iacobut. Din spusele familiei, intelegerea dintre cei doi a fost ca familia Baston sa se ocupe cu firma de dezmembrari, situata la intrare in comuna Valea Seaca, iar celalalt asociat sa aduca masini din Londra. Dupa o perioada, cei doi asociati nu s-au mai inteles. Astfel ca Iacobut Iosif i-a cerut acestuia suma de 20.000 euro pentru a se retrage din parteneriat.

„Despartirea a avut loc in anul 2011. Am mers la Registrul Comertului si am semnat acordul dupa care s-a semnat prin notariat o intelegere privind esalonarea sumei de bani. Ne-am inteles ca lunar, sa-i dam cate 1.000 de euro pana la achitarea sumei integrale si am girat cu un teren din Pascani, aflat intr-o zona buna. Intre timp, Iacobut a mai venit pe acasa si tot ne cerea sa-i mai dam niste bani din suma datorata ca este intr-o situatie disperata si ca ii este greu. Sotul meu ii tot dadea cateva mii de euro, dar fara sa mai semnam acte pe acesti bani. Am zis ca oricum trebuia sa-i achitam conform intelegerii. Am platit 12.000 euro din suma totala de 20.000 euro. La o perioada de timp, dupa ce i-am dat banii, am primit acasa o hartie cum ca ii datoram suma de 20.000 lei. Am discutat cu el, i-am adus aminte de banii dati, cei 12.000 euro, dar degeaba. Nu a recunoscut si e greu sa dovedim atata timp cat acte nu am facut pe banii dati. Avem martori, dar din cate am inteles in instanta nu sunt luati in considerare. Ne-a spus sa-i dam 20.000 euro sau sa revina in firma. Anul trecut, in 2012, a venit un domn din partea lui si ne-a zis sa ii dam banii ca o sa ne fie rau daca nu facem asta. Eram singura si sincer mi-a fost frica. Am depus plangere la Politie, am incercat sa fac tot ce pot, dar nu s-a luat nicio masura”, ne-a declarat sotia lui Florin Baston, Elena Baston.

De atunci, in instanta au avut loc mai multe procese pe care familia Baston le-a pierdut. „Au fost procese pierdute dar nu cu hotarari definitive si irevocabile. Dupa ce am girat terenul pentru suma de 20.000 euro am zis sa imprumutam o suma de 15.000 euro de la o persoana si sa giram cu apartamentul din Pascani. Cu acesti bani am vrut sa mai acoperim din datoria presupusa de 20.000 euro. Dar avocatul luat de asociat l-a indrumat sa mearga la executorul judecatoresc Andrei Cezar. De aici a inceput executarea, desi mai existau cai de atac si deja formulasem contestatii”, a declarat Florin Baston.

Continuare pe BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI