-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Povestea fascinantă a lui Ivan Patzaichin, „un om al oamenilor”, un sportiv care a demonstrat că imposibilul nu există

Ivan a plecat dintre noi. Rămâne Patzaichin. Legenda. Fiul Deltei din Lotcă, sportivul care a demonstrat că imposibilul nu există. Chiar şi atunci când pagaia se rupe la începutul cursei şi totul pare să se împotrivească destinului. A câştigat zeci de medalii, iar locul al doilea nu a fost niciodată o opţiune pentru cel care a ajuns de patru ori campion olimpic. O boală nemiloasă l-a răpit azi. Însă, moştenirea lăsată în urmă rămâne pentru eternitate.

„Ivan Patzaichin a plecat şi nu se mai întoarce”. E mesajul trist al familiei care a înmărmurit o lume întreagă. Sportivul care a ridicat canotajul pe cele mai înalte culmi nu mai este. Povestea sa e povestea fiului Deltei, care luptă şi învinge fiecare obstacol. Care a învăţat de mic faptul că viaţa e o bătălie, că nu trebuie să renunţi niciodată. Aşa a ajuns întotdeauna în faţa tuturor, niciodată cu privirea înapoi.

Născut într-o casă ţărănească din Delta Dunării de la Mila 23, într-o familie de pescari lipoveni, a ieşit în lumea largă când era doar un adolescent. Visa să ajungă mare. Deşi părea firav, puştiul Ivan avea vână şi dorinţă să câştige. La 19 ani, după doar un an de antrenamente, ajungea la Mexic, în 1968.
Ivan Patzaichin: După un an plecat din Deltă, mai mult de Tulcea n-am ajuns, să ajungi în Mexic unde se adună în jur de 200 de ţări.

Continuarea pe Observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow