20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Povestea emoționantă a „noii Nadia Comăneci” de la Pașcani, la doar 9 ani! Ștefania Boboc: „Este lucrul pe care îl fac cu dragoste”

Ștefania Boboc este un fenomen al gimnasticii la doar 9 ani. Aceasta stă singură, departe de familie, la Deva, unde este elevă la Liceul cu Program Sportiv „Cetate”. Fetița este din Pașcani și Primăria a decis să îi acorde un mic sprijin financiar

Ștefania Boboc este, la doar 9 ani, un nou fenomen în gimnastică artistică. Fetița din Pașcani atrage atenția tuturor antrenorilor când se prezintă la competiții. Deși stă singură departe de casă, nu neglijează școala, obținând note foarte bune. Mama fetiței a primit pentru luna aprilie 2022 un ajutor financiar de la Primăria Pașcani, dar costurile de întreținere a unui sportiv sunt permanente și aceasta nu poate face față.

La doar 9 ani, Ștefania Boboc a fost remarcată de mai mulți antrenori

De fiecare dată când Ștefania Boboc se prezintă la concursuri, pleacă acasă cu premii și medalii. Mama fetiței din Pașcani, Geta Dumitrașcu, este mândră de ea și face tot ce poate ca fetei să nu îi lipsească nimic.

„Este urmărită de Federația de Gimnastică, i se mai spune «a doua Nadia Comăneci». Chiar la Ploiești, la concurs, era o antrenoare de la Focșani și i-a spus antrenoarei Ștefaniei că fetița are o eleganță aparte, că are tot ce îi trebuie unei gimnaste”, povestește Geta Dumitrașcu, mama Ștefaniei.

Cu toate că și-ar dori mult, mama Ștefaniei nu își permite să se mute la Deva, dar fetița este ambițioasă și dă dovadă de multă maturitate, având singură grijă ca totul să fie bine.

„Nu s-a plâns niciodată că e singurică, a mai avut momente când i-a fost dor de casă, dor de mamă. Prin telefon am întărit-o, i-am zis că dacă își dorește o carieră în gimnastică, o ajutăm din toate punctele de vedere. Doamna învățătoare este surprinsă că un copil care stă departe de părinți, care mai are și antrenamente, are așa grijă de școală. Nu lipsește, nu se ceartă cu colegii și are și note de «Foarte Bine»”, completează mama fetei.

Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow