23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Povestea celui mai şarmant model. Este din Paşcani – GALERIE FOTO

Continuăm seria interviurilor cu persoane din Paşcani, care au reuşit să performeze în străinătate, care au reuşit să lupte, să realizeze ceva pentru a-şi îndeplini visul.

Cristian Moldovanu este un nume mai puţin cunoscut în Paşcani, însă în Germania, acolo unde locuieşte de câţiva ani, interlocutorul meu a reuşit să iasă în evidenţă. Lucrează ca model şi a urcat pe cele mai râvnite podiumuri de prezentare. Imaginea lui o găseşti în mai toate revistele de specialitate. Mai mult, în cadrul unui turneu în Asia, a devenit cel mai cunoscut model datorită unui job pentru maşinile BMW. A fost desemnat şi cel mai şarmant model. De ceva timp lucrează la una dintre cele mai mari reţele de cablu din Germania. Mai exact, este unul dintre administratorii de reţea de televiziune, internet şi telefonie, asta după ce a urmat cursuri în IT Management.

Ce ar trebui să ştie lumea despre tine?

Sunt pasionat de muzică – cânt la pian, o pasiune cultivată de tatăl meu, Eugen Moldovanu; de sport, de teatru şi de modă. Din dorinţa de a defila pe podium şi de a lucra cu profesionişti mi-am încercat şansele în modeling. A fost o adevărată provocare pentru mine dar cursurile şi şedinţele foto m-au ajutat mult să învăţ să-mi controlez emoţiile.

Ai plecat din Paşcani în Germania. Ţi-a fost greu să te adaptezi, să înveţi limba de acolo?

Toţi trecem prin perioade grele, mai ales la început. Când am ajuns în Germania am lucrat în construcţii. După 3 luni am renunţat, am vrut ceva mai mult. Am vrut să muncesc dar şi să fac ce îmi place. Ajuns într-o ţară în care nu cunoşti, înţelegi sau să vorbeşti limba nu prea ai multe posibilităţi.

Am vorbit cu un prieten stabilit în Germania şi m-am informat privind drepurile mele. Am mers la cursuri pentru a învaţă limba germană, m-am apucat serios de studiat.

Îmi aduc aminte că prietenul acesta mi-a spus un lucru, care cu greu l-am intels „în viaţă trebuie să priveşti cât mai sus”.După cursurile de limba, am urmat un curs intensiv de perfecţionare timp de 2 ani în IT management.

Cum ai început carieră de model?

Nu am crezut niciodată că voi paşi pe podium, nici măcar în vis. A fost pur şi simplu reacţie la dorinţă. Sunt ambiţios, indiferent de rezultat, trebuie să încerc.

Totul a început în anul 2010. Urmăream diferite emisiuni TV care prezentau modă pe marile podiumuri, citeam diferite articole şi m-am hotărât într-o zi să trec la fapte. Am căutat în ziar fotografi profesionişti după care am luat parte la mai multe şedinţe foto unde am învăţat să mă împrietenesc cu camera. Mi-am făcut un portofoliu de poze şi l-am trimis la diferite agenţii de modeling.

Cât de greu este până ajungi să prezenţi pe podium pentru diferiţi creatori, designeri?

Dorinţa şi Voinţă! Fără experienţă în domeniu e greu. Trebui în primul rând să fii înalt, trăsătură care m-a avantajat. Trebuie să ai un portofoliu bun, cu cât mai multe referinţe, cu atât mai bine. Trebuie să ştii să pozezi, să mergi drept, hotărât, să-ţi dezvolţi un stil propriu, să faci faţă oricărei provocări la casting, să arăţi clienţilor că eşti cel mai bun.

La ce prezentări, şedinţe foto ai participat?

Am participat la numeroase prezentări de modă şi şedinţe foto pentru diverşi creatori de modă: Tom Rebl, Armani, Givenchy etc. în diferite ţări din Europa, chiar şi în alte continent. În Asia, de exemplu, am devenit cel mai cunoscut model datorită unui job pentru BMW şi votat ca “Cel mai şarmant Model”.

Cum sunt şedinţele foto?

Comunicarea cu fotograful e cea mai importantă la o şedinţa foto. Doar cooperând poţi avea rezultate bune. Unele şedinţe durau mai mult decât era plănuit, la altele interveneau anumite probleme. Depinde şi locaţia unde se desfăşoară şedinţa foto (în studio, afară), câteodată eram nevoit să lucrez afară la temperaturi foarte mici. Nu există fotoshooting fără experienţe plăcute în final, indiferent de condiţii. Pozele de după îşi pun amprenta şi toată lumea e fericită.

Cât de greu/uşor a fost?

Nu consider că a fost greu dar nici uşor, însă au fost sacrificii de făcut. Nerăbdarea mă macina să ajung mai departe, să fac mai mult. Aveam nevoie de rezultate, în scurt timp. Nimic nu e greu când vrei ceva cu adevărat. Răbdarea nu e una din calităţile mele, dar am reuşit să o stăpânesc şi am învăţat pe parcurs că răbdarea este esenţă, iar timpul este cel mai bun doctor pentru a răspunde la toate întrebările.

Ce sacrificii ai făcut?

A fost necesar să fac sacrificii, să schimb persoana care eram şi să devin alt om, într-un sens bun. Trebuia să doresc mai mult, să fac sport mai mult etc.

Mult timp îl petreceam pe drumuri, pe la casting-uri, prin sălile de aşteptare, departe de familie, singur. La unele casting-uri reuşeam, la altele nu. Trebuia să rămân pozitiv. Am făcut cursuri de dans, de improvizaţie, m-au ajutat de-a lungul anilor în rolurile din videoclipurile şi filmele pentru care am filmat.

Să trăieşti în lumea asta e frumos, dar la finalul zilei eşti doar un simplu necunoscut, într-o ţară străină, dormind pe pat străin.

Dacă rămâneai în România, crezi că urmai tot acest drum?

Nu. Am avut ocazia să colaborez cu câteva agenţii din România, dar fiind stabilit în Germania, nu vedeam un viitor în asta.

Cum e cu, concurenţă?

Există. Bineînţeles. Fiecare dintre noi vrea să fie mai bun. Însă ne motivează, apare dorinţa de a face mai bine. Tot ce vine negativ spre noi trebuie să gândim ca parte pozitivă, ca pe un stimul al dezvoltării personale pentru a ne atinge ţelurile.

Mulţumesc părinţilor care mi-au fost alături şi m-au ajutat la formarea şi dezvoltarea caracterului. Am doar cuvinte de laudă şi mulţumiri pentru toţi care m-au îndrumat în viaţă şi mi-au arătat ce e bine, ce e rău.

În lumea modei se pune mult accent pe imagine, cum te menţii?

În general, având o alimentaţie sănătoasă şi făcând sport. Depinde de metabolismul fircaruia. Eu mă menţin prin fitness. Fetele sunt de fapt cele care sunt ‘chinuite’… prin dietă, păstrând mereu o anumită măsură şi greutate.

Care este cea mai bună parte a meseriei de model?

Apariţia pe marele ecrane la Fashion Show-uri, mereu în lumina reflectoarelor, ai atenţia tuturor. Eşti mereu menajat, solicitat. E un sentiment plăcut.

Care este cel mai mare beneficiu pe care ţi l-a adus acest job?

Cu ajutorul modelingului am vizitat locuri şi ţări în care nu credeam să ajung vreodată. Am întâlnit oameni cu influenţă, mi-am creat relaţii şi mi-am făcut prieteni de alte naţionalităţi. Un mare beneficiu este schimbul de experienţă intercultural care te ajută să-ţi lărgeşti orizontul cunoştinţelor, să-ţi schimb percepţiile şi totodată să-ţi perfecţionezi limba străină.

Sunt fericit cu ce am reuşit să fac până la 27 de ani. Câştigul vine. Mulţi confundă succesul cu, câştigul/profitul. Sunt 2 termeni diferiţi. Să ai 200 de poze în portofoliu şi 500 like-uri la o poză pe facebook, nu te face un model de succes. Sunt mulţi factori importanţi pentru a avea succes şi să câştigi bine. Un rol important o joacă agenţia care te reprezintă şi clienţii pentru care lucrezi. Cu cât firma e mai cunoscută, cu atât se plăteşte mai bine. Cu cât eşti mai activ, cu atât ai şanse să ajungi în top.

Eşti doar model sau îţi ocupi timpul şi cu altceva?

Lucrez ca administrator de reţea la una din cele mai mari companii de televiziune, internet şi telefonie din Germania.

Când ai fost ultima dată în Paşcani? Cum ţi s-a părut? Ceva schimbat? Ai veni să locuieşti aici?

Ultima dată în Paşcani am fost de Crăciun în 2014. Oraşul e complet schimbat faţă de cum arată când am plecat din ţară. Nu cred că m-aş întoarce să locuiesc iar în Paşcani. După cum spune un vechi proverb din Latină: Ubi bene, ibi patria. (Unde ţi-e bine, acolo ţi-e patria). Germania e ţară care m-a schimbat, mi-a schimbat stilul de viaţă. Aici mi-am îndeplinit visurile, aici simt că pot face mai departe tot ce mi-am propus în viaţă.

Mi-e dor de locul unde am crescut, dar când alegem să fim cine vrem, trebuie să facem sacrificii.

Un cuvânt de final…

Dacă vrei să ai o viaţă fericită, leag-o de un scop, nu de oameni sau lucruri.

Galerie foto – arhivă personală Cristian Moldovanu

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow