20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Povestea campionului de kickboxing din Scobinți și a fraților care îi calcă pe urme – VIDEO

Vasile Amariței, în vârstă de 23 de ani, este noul campion mondial la kickboxing la categoria 86 de kg – centură obținută de curând. Tânărul din Scobinți a făcut mândră o comunitate întreagă de rezultatele lui, obținute prin ambiție și îndemnat de greutățile apărute în viață.

Luptătorul practică acest sport de la vârsta de 17 ani, într-o sală pusă la dispoziție de Primăria Scobinți.

După doi ani de antrenamente, tânărul a fost nevoit să abondoneze lupta, ca să înceapă una și mai grea – munca în străinătate. Provenit dintr-o familie cu posibilități financiare reduse și părinți despărțiți, lipsa banilor l-a făcut să plece peste hotare. Nu pentru mult timp, deoarece pasiunea pentru sport a fost mai puternică.

Sprijinit de sponsori, de antrenorul Mihai Vornicu și de administrația locală, a adunat în palmaresul lui 24 de meciuri la profesioniști, din care doar patru pierdute.

Antrenamentele au loc de două ori pe zi, de luni până sâmbătă.

Pe urmele lui, sunt alți doi frați, Alexandru și Liliana. Cei doi aspiră și ei la titlul de campioni și pentru acest scop, muncesc din greu.


Cei trei stau cu chirie într-un apartament din Hârlău și sunt sprijiniți de frații mai mari plecați la muncă în străinătate.

Într-o casă cu trei luptători, mezina este cea care face regulile și glumesc cu toții că problemele le rezolvă la sală.

Greutățile pe care le-au întâmpinat în viață îi fac să își dorească un viitor mai bun, mai sigur. Vor să dea la facultate și să devină antrenori sau profesori de sport.

Îl au ca mentor pe antrenorul lor, Mihai Vornicu, în vârstă de 47 de ani, ce are o carieră de 13 ani. Cu toții, sunt ca o familie.

Meciul în care Vasile a câștigat  centura a fost așteptat timp de patru ani. Cu multă pregătire și analizarea adversarului au reușit victoria.

Administrația locală, prin primarul Gheorghe Hrițcu, îi sprijină pe sportivi. Frații Amariței au devenit un etalon în comunitate.

Chiar dacă au puține resurse la îndemână, cei trei frați luptă și au ca scop să devină cei mai buni sportivi din lume.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow