More

  Povestea bătrânului vagabond din centrul Pașcaniului

  Array

  Un bătrân locuiește de câteva săptămani de zile sub cerul liber pe o bancă din centrul Pașcaniului. La început, nimeni nu l-a luat în seamă, acum din milă, trecatorii au început să îi aducă de mâncare și să se intereseze de soarta lui. Reporterii BIT TV au încercat să îi afle povestea de viață pentru a sesibiliza opinia publică și pe cei din serviciile de asistență socială.

  Bărbatul are 68 de ani și este din comuna Ruginoasa. Se numește Ion Rotaru, are o casă de locuit, dar a ales să doarmă pe străzi, de suparare. A fost părăsit de soție, iar mama sa a murit de curând. Nici frații și surorile nu mai au grija de el, motiv pentru care și-a luat lumea în cap și a refuzat să mai stea singur în casă.

  Nea Ion s-a oprit la spitalul din Pașcani pentru a se îngriji de sănătate. Crede că este foarte bolnav dar medicii au refuzat să îl interneze. De atunci traiește pe o banca în centrul Pașcaniului, la mila Domnului și a trecătrilor.

  De când priveşte trecătorii, zile la rând, fără nicio grabă, bărbatul a început să înveţe obiceiurile locului. Îi ştie pe pensionarii care joacă seara şah în centrul oraşului şi pe cei care obişnuiesc să iese seara la plimbare. Noaptea nu îi este frică de nimeni pentru că este păzit de poliţişti iar în timpul zilei primeşte suficienta mâncare de la trecători.

  Ion Roteau, bătrânul vagabond din centrul Pascaniului are şi pensie, nu numai casa şi rude. De când a plecat în lume nu ştie cine o încasează iar în buzunare are doar bănuţii adunaţi de la oameni.

  Acolo îl veţi găsi şi mâine, probabil pentru mult timp. Până când cineva din familie sau autorităţile locale îi vor convinge să renunţe la acesta aventură până nu va fi prea târziu. Serviciile sociale ridică din umeri pentru că bătrânul nu este din Paşcani în timp ce poliţiştii se fac că nu îl văd, ca să nu îl amendeze pentru cerşetorie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI