17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Potop la Tătăruși și Lespezi: 11 gospodării au fost inundate

Inundatiile au facut din nou prapad in comunele Tatarusi si Lespezi. Aseara, 11 iunie a.c., in jurul orelor 17:30, in urma unei ploii abundente, mai multe gospodarii au fost inundate, peste 100 de hectare de culturi au fost calamitate iar pompierii voluntari au stat in alerta timp de sase ore.

O rupere de nori a umflat cursurile de apa din comuna Tatarusi. Astfel, doua podete au fost avariate, pe mai multe drumuri comunale s-au facut santuri de jumatate de metru, iar strada Matioaia a devenit impracticabila. Oamenii sunt disperati. Sute de hectare de porumb, floarea-soarelui, cartofi sau grau, au fost malite, iar cel mai grav este ca nici un metru patrat de teren nu este asigurat din lipsa de bani.

In comuna Lespezi, situatia a fost cu mult mai grava. Ploaia abundenta de 50l/mp s-a abatut asupra satelor Heci si Bursuc Deal. In total, 11 gospodarii au fost inundate, motiv pentru care pompierii voluntari impreuna cu localnicii, au intervenit cu motopompe pana la miezul noptii, pentru a scoate apa din curti si a salva pasarile si animalele de viitura.

In prezent, autoritatile locale intocmesc rapoartele operative cu pagubele produse de inundatii. Nu sunt primele, pentru ca de doua saptamani ploiile au tot facut ravagii, si probabil nici ultimele, deoarece, potrivit meteorologilor pana la ora 23:00, judetul Iasi se afla sub cod galben de vreme rea.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow