3.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Posturi scoase la concurs la ISU Iaşi. Dosarele se depun zilele acestea

Ieşenii care ar dori să urmeze o carieră în rândurile cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza“ din Copou se pot înscrie până pe data de 10 ianuarie la concursurile organizate de către instituţie, concursuri care se vor desfăşura până în luna martie. Cei interesaţi trebuie să se grăbească să se înscrie până pe data de 10 ianuarie, cu o cerere tip, urmând ca până pe data de 26 ianuarie să-şi completeze tot dosarul de concurs, cu documentele de studii şi personale cerute.

La nivel naţional, pe judeţe, sau la sediul central din Bucureşti, au fost scoase la concurs circa 200 de posturi, mai mult de jumătate dintre ele fiind de ofiţeri. În Iaşi au fost scoase la concurs cinci posturi, dintre care trei de ofiţeri şi două de subofiţeri. De menţionat însă că oricine poate candida şi pe posturi din alte judeţe, condiţia privind domiciliul nefiind specificată.

Posturile sunt de subofiţer tehnic principal la Serviciul Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, care are grad de plutonier adjutant şef, iar celălalt este de subofiţer tehnic principal la Financiar, cu gradul de plutonier adjutant şef. În privinţa ofiţerilor, posturile scoase la concurs prin în­cadrare directă sunt în grad de locotenent-colonel, şi sunt de specialist II la Inspecţia de Prevenire – Compartimentul Control şi Activităţi Preventive, de ofiţer specialist II la Ins­pecţia de Prevenire – Compartimentul de Avizare şi Au­torizare, şi de specialist la Serviciul de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei – Compartimentul Comunicaţii.

Studiile necesare sunt cele liceale, pentru subofiţeri, şi de licenţă, într-o gamă relativ largă de specializări tehnice sau administrative, pentru ofiţeri. După selecţia dosarelor care îndeplinesc condiţiile obligatorii de studii şi personale, se va face programarea pentru testul psihologic şi cel de aptitudini fizice, ambele eliminatorii, după care va avea loc testul scris, dintr-o listă bibliografică de specialitate făcută deja publică, examen care va avea loc spre sfârşitul lunii viitoare. Rezultatele acestor concursuri, care se pot contesta o singură dată, vor fi anunţate în cursul lunii martie. Toate probele vor fi filmate, pentru a înlătura suspiciunile. Mai multe informaţii puteţi găsi accesând linkul: isujis.ro/category/resurse-umane.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI