18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

”Posturi cu dedicație sau prin concurs” la instituțiile subordonate primăriei?

La Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu” și la Creșa nr.1 din Pașcani se vor face angajări. În ședința de ieri au fost suplimentate posturile pentru cele două intituții, iar consilierii au votat în unanimitate noile organigrame și statele de funcții.

La sfârșitul ședinței de consiliu însă, Ioan Radu, a cerut lămuriri cu privire la criteriile în funcție de care a fost stabilit proiectul de hotărâre legat de suplimentarea posturilor la Casa de Cultură, întrebând dacă postul aprobat este cu dedicație sau va fi ocupat prin concurs, deoarece în ședința pe comisii, după afirmațiile sale, cei prezenți au lăsat să se înțeleagă că ar cunoaște persoana care va ocupa această funcție.
ioan radu
În replică, Vasile Haldan, care este și membru al Consiliului de Administrație la Casa de Cultură, a recunoscut că a făcut într-adevăr precizări în comisia economică, legate de o persoană pe care a sesizat-o în cadrul instituției și care are pregătire privitoare la regia teatrală, pregătire de care Casa de Cultură ar avea nevoie.

Vasile Haldan a mai precizat că el nu va face parte din comisia de concurs, așadar afirmația lui nu are nicio legătură cu numirea unei anumite persoane în funcția discutată.

În urma hotărârilor luate în ședința de consiliu, cele două instituții vor organiza concurs în vederea ocupării noilor posturi aprobate, urmând ca date referitoare la condițiile de participare, perioada de desfășurare și comisiile de evaluare, să fie publicate cât de curând.

Alte articole