19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Postul Paștelui, pentru mii de creștini ortodocși

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Creştinii ortodocşi din întraga ţară intră luni 14 martie în postul Paştelui. Se consideră că acest post este cel mai aspru dintre toate. Are o durata de 40 de zile plus săptămâna patimilor. Postul Paştelui din acest an se va se va sfârşi pe 1 mai când se va sărbători Învierea Domnului.

Credincioşii mănâncă de sec în toată această perioada pentru a-şi purifica sufletul şi trupul. Nu se mănâncă carne, ouă sau produse lactate, iar pește se consumă de Bună Vestire şi în duminică Floriilor. Şi bisericile au un program special de slujbe pe durata postului.

Spre sfârşitul postului, creştinii ortodocşi se spovedesc şi se împărtăşesc dacă primesc binecuvântare din partea duhovnicului. Copii până în 7 ani se pot împărtăşi fără a se mărturisi înainte. O regulă importantă pentru un post curat este iertarea. Se consideră că degeaba te abţii de la mâncare dacă eşti certat cu cineva.

Pentru un post complet, preoții ne sfătuiesc să spunem rugăciuni care ne apropie de Dumnezeu și să nu uităm de valoarea sufletului.

Amintim că Învierea Domnului în acest an va fi sărbătorită de creştinii ortodocşi pe 1 mai. La această sărbătoare de pe masă nu trebuie să lipsească pasca şi ouăle roşii.
Foto: preot Pavel Postolache

Articolul precedentAnunț de condoleanțe
Articolul următorAnunt de angajare

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI