4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Postul, nerecomandat pentru copii și femeile însărcinată. Cum îi poate afecta lispa de proteine complete

Chiar dacă ne aflăm în post, copiii trebuie să primească zilnic proteine complete – din carne, pește, ouă și lactate.

Altfel, sistemul imunitar al unui copil va fi grav afectat. Lipsa proteinelor de orgine animală duce la malnutriție și are consecințe pe termen lung.

Organismul uman este construit în principal din proteine. Din acest motiv, are nevoie permanentă de proteine complete din hrană. Găsim proteine complete doar în ou, carne și lactate.

Pentru gravide, copii și adolescenți, nevoia de proteine de origine animală în alimentație este vitală. Nu e recomandat postul doar cu vegetale.

Sistemul imunitar e format din celule și anticorpi. Anticorpii sunt niște proteine. Ca să facă anticiorpi am nevoie de proteine. În lipsa proteinelor apare malnutriția, care are drept efect boli infecțioase mai severe. Celulele imunitare au nevoie și ele tot de material de contrucție, pentru că și celelule sunt formate, pâna la urmă, tot din proteine. În lipsa nutrienților majori nu avem cum să construim un sitem imutar. El va avea de suferit”, a exlicat dr. Iolanda Vivisenco, medic primar pediatru.

Pentru copiii care au deja dinți de lapte, e recomandat să îi lăsăți să rupă singuri alimentele. Iar acestea să fie cât mai tari. Astfel, dinții primesc presiuni corecte și vor sănătoși. De asemenea, copilul va produce o cantitate mare de salivă, care are efect anti-carie.

Alimentele țări, mestecate ca atare, sunt protecție activă pentru întreaga cavitate orală. Mai ales că dințișorii de lapte au o particularitate.

Astfel stau lucrurile în cazul copiilor și de aceea dinții lor se deterioarează mult mai repede. Chiar și așa, toate leziunile carioase din cavitatea orală trebuie tratate, chiar dacă dinții de lapte vor fi topiți la propriu de dinții definitivi. Aceasta ca să se alimenteze corect.

sursa știrile pro tv

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow