26.5 C
Paşcani
miercuri, mai 25, 2022
Array

Postul de redactor sef la TV BIT este ocupat. Primarul poate sa dicteze stirile la ATV, patronul Grecu este obisnuit

Din cand in cand, patronul de la Actualitatea TV, Razvan Grecu, simte nevoia sa minta in spatiul public. Patologic sau din obisnuinta, o face ori de cate ori are ocazia, pentru a discredita concurenta. Astazi, el a publicat un articol intitulat << Pantazi dictează știrile TV Bit: “Îl sun pe ăsta de la M Bit și mergeți să spuneți pășcănenilor….>> din care reiese ca primarul Pascaniului a sugerat reprezentantilor unei asociatii de protectie a animalelor sa se adreseze televiziunii locale TV BIT pentru a spune pascanenilor ca se impotrivesc strangerii cainilor de pe strazi.
Daca interventia ,,delicata” a primarului este evidenta ( domnule primar, TV BIT nu face parte din randul serviciilor publice subordonate dvs ! ) , fiind prezentata si o proba video, inregistrata pe ascuns de interlocutorii edilului, concluzia din titlu este de-a dreptul mincinoasa.
Nu am fost sunat de Dumitru Pantazi asa cum s-a laudat in spatiul public si nici reprezentatii asociatiei nu ne-au contactat telefonic sau la redactie pentru a-si spune punctul de vedere. Nici nu era nevoie de o asemenea interventie intrucat reporterii TV BIT discutase/ra deja cu cele doua parti, chiar la Primarie, iar toti cei care au ceva de spus sau de reclamat o pot face singuri, fara interventii asa cum au facut-o si pana acum.

Culmea, nici macar nu a fost publicat vre-un articol favorabil primarului , mai ales pe acesta tema, ca sa confirme concluzia mincinoasa a patronului ATV. Ar fi aflat ca este in eroare daca ar fi avut interesul sa ma intrebe, asa cum cere deontologia profesionala, dar nu a facut-o pentru ca nu ii pasa.
Asadar se impune intrebarea de unde a tras concluzia Razvan Grecu ca Pantazi dicteaza stirile la TV BIT?
Din experienta proprie, din obisnuinta, fiind convins, probabil, ca asa se intampla si la altii. Sa ne aducem aminte ca fostul primar, Grigore Craciuenscu, a pus umarul la infiintarea postului ATV apoi l-a finantat cu miliarde de lei din banii publici, si l-a alimentat, ani de zile, cu exclusivitati jurnalistice, televiziunea lui Grecu fiind astfel trompeta propagandista a fostului edil, de voie dar mai ales la comanda politica.
Mai mult, patronul ATV a fost salariatul Primariei, perioada in care se ocupa, mai mult de terfelirea dusmanilor fostului primar, decat de treburile comunitatii.
Acelasi personaj se maimutarea in campania electorala din acest an, in clipuri infantile potrivnice actualului primar, pentru ca acum, sa cerseasca pe la usile Primariei contracte de publicitate din bani publici.
In concluzie Grecu isi inchipuie ca atmosfera si activitatea de la TV BIT este aceeasi sau macar asemanatoare cu cea de la ATV. La fel cum, inainte de Paste, isi inchipuia ca am taiat anumite declaratii din interviul cu Dumitru Pantazi, iar exemplele pot continua.
Mai ales fostii sai colegi de echipa care, acum, au ales sa lucreze la BIT, ii pot demonstra ca se inseala.
Stirile TV BIT nu sunt facute la comanda cuiva ci izvorasc din evenimentele de zi cu zi si din problemele cetatenilor. Cei care ne urmaresc, stiu asta, la fel ca si cei care au incercat sa ne ajute sau sa ne ceara interventia jurnalistica pentru a prezenta anumite cazuri.
Este treaba primarului daca isi inchipuie ca este si redactor sef. Poate sa incerce la ATV, de exemplu , pentru ca la TV BIT postul este ocupat. De subsemnatul, si nu am de gand sa ma retrag, acum!
Insa nu vad care ar fi problema, atunci cand cineva indruma pe altcineva spre un anumit post de televiziune, in cazul de fata la TV BIT, si nici daca primarul sau oricare alta persona indrazneste sa sune la redactie pentru a sugera sau pentru a cere interventia unui jurnalist.
Asfel de abordari se intampla frecvent, de la invitatiile la conferintele de presa sau la diferite evenimente, pana la comunicatele de presa. Important este ceea ce faci tu ca jurnalist, ceea ce scrii sau difuzezi pe post, ceea ce s-a intamplat cu adevarat, nu ceea ce vor sau spun cei care doresc sa isi faca imagine la televizor. Asadar TV BIT a fost si va ramane televiziunea pascanenilor, a celor care ne urmaresc seara de seara , nu a politicienilor asa cum isi inchipuie Razvan Grecu, sumarul stirilor fiind facut exclusiv pe baza evenimentele de zi cu zi, nu in functie de interesele private ale cuiva.

Doua cuvinte si despre scandalul cainilor comunitari. Eu nu cred in buna credinta a demersului facut de reprezentantii asociatiei pascanene de protectie a animalelor. Scene asemanatoare au facut si pe timpul fostului primar , pana cand au primit un contract din banii publici. A ajunge pana acolo incat sa il ameninti pe viceprimar cu judecata pentru ca streseaza cainii sau sa ii bati pe hingheri cu poseta peste cap , este prea mult, chiar si pentru un iubitor impatimit de animale.
De asemenea nu inteleg balbaielile administratiei locale in gestionarea acestei probleme. Daca sefii orasului au tocmit ucigasii de caini atunci merita sa faca puscarie. Daca nu ar fi bine sa se implice in elucidarea acestui caz pentru identificarea vinovatilor si sa gaseasca solutii concrete si imediate pentru strangerea cainilor de pe strazi. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow