17.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Postasii vor primi banii pana la sfarsitul anului

O parte din fostii angajati ai Postei Romane din judetul Iasi au primit deja banii promisi in urma disponibilizarilor din acest an. Pana in prezent, in jur de 20 de persoane au depus dosarele de somaj si vor beneficia de salariile compensatorii. In total, 79 de angajati din cadrul Postei din judetul Iasi au ramas fara locurile de munca si au depus dosarele pentru somaj la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa primeasca banii. Acestia vor primi salarii compensatorii timp de doi ani, echivalente cu cele primite inainte de fi disponibilizati.

Postasii au devenit someri pe baza optiunii voluntare de a pleca din cadrul companiei si in urma testarilor pe care le-au sustinut in urma cu cateva zile. Media salariilor compensatorii este de 1.000 de lei pe luna. Testele au avut subiecte separate, pentru fiecare functie a angajatilor din cadrul Postei.

Majoritatea care vor incasa salariile compensatorii si-au asumat optiunea de a pleca voluntar din cadrul companiei. Acestia vor primi banii cuveniti in urma protestelor declansate in acest an care au condus la o colaborare intre Compania Nationala a Postei Romane si cei disponibilizati. sursa bzi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow