22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Poştaşii de la comune lucrează câte 4 ore pe zi

Reorganizare drastica in Posta Romana in mediu rural. De la inceputul lunii aprilie, intreg personalul din ghiseele postale din comune sunt platiti doar pentru patru ore de munca, cu toate ca activitatea lor se intinde pe durata unui program normal de opt ore. De vineri, 12 aprilie a.c., conducerea Companiei Nationale “Posta Romana” a trimis instiintari catre toate punctele de lucru din mediul rural, privind aceste noi masuri de reorganizare.
In aceasta situatie sunt aproximativ 6.000 de angajati. Liderul sindical, Elena Barlescu a precizat ca va ataca aceasta decizie in instanta deoarece nu corespunde codului muncii. Cu toate ca directorul Postei Romane sustine ca a luat aceste masuri pentru a face economii, liderul crede ca prin aceasta reducere se urmareste concedierea in masa a agentilor postali.

Mai mult, de la 01 mai se urmareste si desfiintarea a jumatate din oficiile postale din orase. In aceste conditii, maine, 16 aprilie a.c., liderul sindical din Iasi impreuna cu mai multi reprezentatii din intreaga tara se vor intalni la Bucuresti pentru a protesta.

Ce inseamna pentru un factor postal din mediu rural programul de patru ore? Un adevarat chin, avand in vedere ca un sat se intinde pe zeci de km lungime. Doamna Voica, in varsta de 68 de ani, din localitatea Valea-Seaca primeste pensia de 11 ani acasa, de la postas. Stie ca in data de 14 a fiecarei luni, ii sunt adusi banii pentru munca sa de-o viata. Insa, in cazul in care aceasta va lucra doar jumatate de zi, pensionarii vor trebui sa astepte mult si bine pana cand vor ajunge la fiecare in parte.

Mentionam ca impotriva luarii acestor masuri s-au facut mai multe proteste, in mai multe orase ale tarii, insa fara nici un rezultat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow