More

  Poşta Română se modernizează

  Array

  Poşta Română se pregăteşte să intre în secolul al XXI-lea. Vrea să cumpere un program de sortare automată a scrisorilor şi pachetelor, pentru a scurta timpul în care acestea ajung la destinaţie. Suntem singura ţară din Uniunea Europeană fără un astfel de sistem, a spus Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române, într-o discuţie cu Radu Maxim.

  Poşta Română vrea să ia 46 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru trei planuri de eficientizarea activităţii. Cel mai complex este programul de sortare automată. Acum, funcţionarii Poştei aleg manual, bucată cu bucată, fiecare scrisoare sau pachet.

  Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române: Suntem singura ţară din Europa fără sortare automatizată. Vom livra mai mult, mai repede, mai bine. Din perspectiva business to business vom fi mai credibili, vom putea furniza garanţie în timpii de livrare, ceea ce înseamnă că vom fi o opţiune.

  Poşta Română ţinteşte o creştere pe segmentul de curierat, unde are acum numai 7-8% din piaţă. Pentru asta, vrea să cumpere aproape 900 de maşini noi.

  Radu Maxim: Am putea vedea anul viitor această nouă flotă a Poştei?

  Alexandru Petrescu, directorul general al Poştei Române: Absolut. Nu luăm nimic special, luăm maşini care există astăzi pe piaţa şi pe drumurile din România.

  Profit după jumătate de an

  (ianuarie – iunie 2016)

  profit: creştere de 2,5% = 15,8 milioane de lei

  venituri: scădere de 0,4% = 562 milioane de lei

  cheltuieli: scădere de 0,5% = 543 milioane de lei

  Continuarea aici

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI