17 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Post pentru ginerele directorului medical. Scandal la spitalul CF Paşcani

La Spitalul CF din Paşcani, scandalul este în toi. Relaţia tensionată dintre conducere şi medici a culminat zilele acestea cu scoaterea bonurilor de masă din drepturile celor din urmă, artificiu la care actualul manager, jurista Mihaela Amariei, a mai apelat şi în 2013 pentru a reduce din cheltuieli. Dar, în prezent, principalul subiect de dispută dintre conducere şi sindicat este reprezentat de organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post pentru secţia de chirurgie.

Potrivit liderului de sindicat, lipsa acută a medicilor din spital se înregistrează pe specializarea de medicină internă, nu de chirurgie.

Mai mult, Doina Cucoş spune că organizarea concursului a fost deficitară, nerespectându-se legea. „A lipsit transparenţa cu desăvârşire. Scoaterea postului la concurs trebuia publicată în Viaţa Medicală, lucru care nu s-a întâmplat. Deci nimeni nu a ştiut de el. Comitetul director s-a ocupat de desfăşurarea lui, concursul fiind cu dedicaţie pentru ginerele directorului medical, dr. Igor Velenciuc. Noi aveam o secţie de chirurgie cu 20% activitate şi fără medic anestezist. De fapt, prin acest concurs avem explicaţia clară a boicotării scoaterii la concurs a postului de internist“, a explicat liderul de sindicat.

Potrivit acesteia, directorul medical, dr. Constantin Melinte, a făcut în aşa fel încât ginerele său să fie angajat în spital. În luna august, în concluziile formulate într-un raport al Ministerului Transporturilor efectuat în spital se menţione că dr. Constantin Melinte, directorul medical al spitalului, a semnat un contract prin care cabinetul epidemiologic al soţiei sale, dr. Lidia Melinte, s-a angajat să presteze servicii în cadrul Spitalului CF Paşcani.

În replică, medicul a precizat atunci pentru „Ziarul de Iaşi“ că nu există un astfel de document semnat de el, prin care în calitatea sa de director medical a angajat cabinetul soţiei pentru a efectua servicii în spital. „Nu este nicio semnătură pe contract şi nu am făcut eu contractul pentru soţie. Aceste lucruri sunt chestiuni false, menite să prejudicieze imaginea spitalului“, a declarat dr. Constantin Melinte. Ieri, nici managerul spitalului, nici directorul medical al acestuia nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere referitor la acuzele aduse.

 

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow