-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Porumbul modificat genetic, vândut de SUA, respins de statele lumii. Anunț categoric făcut de un președinte: „Preferăm sănătatea”

 

În pofida presiunilor tot mai mari exercitate din Statele Unite, multe țări continua să refuze importul de produse modificate genetic. Chiar dacă la orizont se prefigurează o teribilă criză alimentară, potrivit numeroaselor semnale de alarmă trase inclusiv de ONU, țări ca Mexicul zic un „Nu” categoric OMG-urilor.

Agenția AFP prezintă ultima luare de poziție, pe marginea acestui subiect, a președintelui Andrei Manuel Lopez Obrador.

Obrador: „Nu acceptăm porumbul transgenic pentru consumul uman”
Liderul Mexican este gata să riște o nouă dispute comercială cu SUA numai să țină departe de țara sa produsele alimentare modificate genetic. În acest caz, este vorba despre porumb transgenic, pe care care americanii vor să-l exporte și pe piața vecină lor. Obrador, însă, nici nu vrea să audă de așa ceva: „Nu acceptăm porumbul transgenic pentru consumul uman”, a declarat președintele Mexicului a doua zi după ce a fost vizitat de secretarul american al Agriculturii, Tom Vilsack. „Între sănătate și mercantilism, alegem sănătatea”, a insistat ObradorÎn Mexic, țară cu o populație de aproape 130 de milioane de locuitori, se consumă zilnic tacos – tortillas din făină de porumb umplute cu carne, ceapă și sos picant.

CONTINUARE PE GANDUL.RO

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow