15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Porți deschise la Muzeul din Pașcani. Intrarea este liberă

Muzeul din Pașcani își deschide porțile pentru toți doritorii care vor să vadă care erau activitățile străbunicilor noștri, cum se îmbrăcau în zi de sărbătoare și chiar la muncile câmpului. Intrarea este liberă, iar muzeograful aștepată cât mai mulți vizitatori iar programul și-l face și în funcție solicitări.

Începând de luni, 11 aprilie, de la ora 8.00, Muzeul din Pașcani iși deschide oficial ușile pentru toată lumea. Locația este amenajată în fostul sediu al Poliției Lacale, în apropierea Spitalului Municipal și vis a vis de Protopiat. Aici sunt aranjate obiecte tradiţionale româneşti folosite în gospodărie, la câmp sau la petreceri. Expoziţia poartă denumirea de “Lumea satului “.

Într-o camera sunt amenajate aproape 80 de obiecte de ceramică ce erau folosite la diferite activităţi – de la nunţi până la înmormântare. O altă cameră, o altă tema. A fost amenajat interiorul de casă ţărănească – bucătăria şi odaia cea bună cu o parte de obiecte folosite în secolele 18 şi 19 de către gospodării din Municipiu şi cei din comunele din apropierea oraşului care au donat piesele Muzeului din Paşcani.

Nu lipsesc costumele populare tradiţionale sau cele cu care erau îmbrăcaţi mirii şi miresele, ştergarele, covoarele sau icoanele. Intrarea este liberă.  Mai multe informatii AICI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow