22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Portal de servicii electronice, pentru cereri si sesizări

credius.ro
creditfix.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
vivacredit.ro
answear.ro
oferta.oceancredit.ro
fashiondays.ro
elefant.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

Dacă aveți cereri sau o sesizări pentru Primăria Municipiului Pascani, acum pot fi trimise si soluționate mai usor, din fata calculatorului prin intermediul unui portal de servicii electronice care poate fi accesat de pe site-ul insitutiei. Platforma a fost realizată in cadrul unui proiect din fonduri europene lansat in luna iunie 2019, cu scopul simplificării procedurilor administrative prin digitalizarea serviciilor publice. S-au cheltuit peste 2,2 milioane de lei din care doar 52.873 lei de la bugetul local pentru achiziționarea de softuri si echipamente dar si pentru instruirea personalului. Acum site-ul Primăriei arata diferit, cu mai multe secțiuni si informații de interes public, unele in curs de actualizare.

Principala noutate este Portalul de servicii Electronice care poate fi accesat direct de pe prima pagina. Are șase secțiuni: “Birou de lucru”, “Programare online” , “Căutare sau verificare documente”, “Bugetare participativa”, “Petiție electronica si sesizări online”.
Așadar pot fi făcute programări online pentru căsătorii si obținerea actelor de stare civilă. De asemenea poate fi trimisa orice cerere sau petiție in format electronic, care este de competenta Primăriei si puteți urmări modul de soluționare.

Răspunsurile vor fi trimise tot in format electronic in contul personal de pe portal. Pentru crearea lui trebuie completat un formular cu datele personale si trebuie trimisa o fotografie după actul de identitate. După validarea contului veți avea acces in spațiul virtual privat, pe baza unei parole. Reprezentanții Primăriei susțin ca datele cu caracter personal sunt protejate.
De aici puteți adauga, de exemplu, petițiile adresate primarului sau alte solicitări pentru serviciile publice, inclusiv cele de `urbanism. Puteți selecta si completa formularele de cerere si sa urmăriți modul de soluționare. De asemenea aveți la dispoziție o secțiune unde veți găsi arhiva cererilor si răspunsurilor primite.

Totodata este posibila plătea electronica a taxelor si impozitelor locale, prin intermediul platformei Ghișeul.ro. Persoanele fizice au posibilitatea sa isi facă direct un cont de plata in timp ce persoanele juridice trebuie sa contacteze Serviciul de Finanțe Publice Locale.
Menționăm ca pentru a obține sfaturi si informații cu privire la utilizarea serviciilor electronice trebuie sa apelați direct sau telefonic la IT-iștii Primăriei. BIT TV a încercat sa obțină mai multe informații explicite pe acesta tema , mai ales cu privire la protecția datelor cu caracter personal, dar reprezentanții Primăriei au refuzat sa dea curs cererii noastre pe motiv ca informațiile ar fi fost prezentate in conferința de închidere a proiectului, eveniment care a avut loc pe 8 iunie a.c.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI