More

  Porniți într-o „Călătorie la 1900” în acest weekend la Castelul Sturdza-Miclăușeni

  Array

  Evenimentul „Călătorie la 1900” este anul acesta la cea de-a patra ediție și va fi organizat în perioada 9 – 10 septembrie 2017. Evenimentul vă propune o întoarcere în atmosfera anilor 1900, într-o formă diferită față de edițiile anterioare.

  În seara zilei de 9 Septembrie veți fi încântați cu un bal de epocă în care va fi recreat meniulservit cu ocazia căsătoriei principelul Ferdinand cu principesa Maria, viitori regi ai României (Castelul Sigmaringen, 10 ianuarie 1893). Meniul gourmet, compus din 9 preparate, va fi acompaniat de o selecție de vinuri românești.

  Seara va fi întregită în mod armonios de recitaluri de canțonete și arii interpretate de soprana Eliza Paraschiva Solomon și tenorul Paul Celmare, sub îndrumarea prof. Aurelia și Florin Simion, și de farmecul discret al unor obiecte de epocă din colecția Dumitru Grumăzescu, în prezentarea colecționarului.

  Evenimentul cu dress code mai este disponibil doar în varianta fără cazare (230 lei/persoană).

  Castelul va putea fi vizitat Sâmbătă, 9 Septembrie, în intervalul orar 12-17, iar Duminică, 10 Septembrie, în intervalul orar 12-18. Tururile ghidate vor începe la ora exacta.

  În Castel veți putea admira o expoziție de carte poștală veche, realizată în colaborare cu Asociația Cultural Științifică Urbana din Roman, între care și unele semnate de Maria Sturdza. Veți avea posibilitatea să vizionați un documentar despre familia Sturdza și Domeniul de la Miclăușeni, realizat de Columna TV din Târgoviște, consultant de specialitate fiind istoricul Siviu Miloiu.

  Completând poveștile evocate în Castel, Restaurantul vă așteaptă cu preparate realizate exclusiv după rețete de epocă. Restaurantul va fi deschis Sâmbătă și Duminică între orele 12 – 18.

   

  Facebook

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet