19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Pompierii voluntari din Lespezi se pregătesc pentru competiții. Sâmbătă va avea loc faza județeană a concursului pentru servicii voluntare

Pompierii voluntari din comuna Lespezi se pregătesc pentru participarea la faza județeană a concursului profesional al serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, ce va avea loc sâmbătă, 11 iunie, începând cu ora 8:00, la Baza Sportivă Țuțora.

După o pauză generată de pandemie, primarul comunei, Ioan Lazăr, a spus că își dorește că echipa din Lespezi să ajungă, din nou, câștigătoare. Lotul este format din zece membrii, iar antrenamentele sunt în toi.

Vrem că anul acesta să revenim acolo unde ne este locul. Avem o echipa de pompieri voluntari compusă din 10 oameni, care sunt alături de noi atât la aceste concursuri cât și în situații de urgență” a precizat edilul.

Potrivit regulamentului, echipele participante se vor întrece la trei probe, pista cu obstacole pe 100 m, ștafeta 4 x 100 m și dispozitivul de intervenţie.

După faza județeană, urmează etapa regională și apoi cea națională, care anul acesta se va organiza la Arad.

De precizat este faptul că pompierii voluntari din Lespezi au câștigat de-a lungul timpului patru medalii de aur, două de argint, una de bronz și o mențiune. Cea mai mare realizare a fost în anul 2017, când au câștigat locul III  la Olimpiada Internațională din Austria, unde au participat 40 de țări din toată lumea.

Antrenamentele riguroase pe care le-au făcut pe terenul de sport din localitate cu o luna înainte de eveniment, dar și experiența lor dobândită în timpul altor concursuri, și-au spus cuvântul. Și-au învins emoțiile și au demonstrat că pot salva vieți.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow